Sprintfutamot szeretne rendezni jövőre Baku is - F1VILÁG.HU

Sprintfutamot szeretne rendezni jövőre Baku is

HIRDETÉS
Szeretnének sprintfutamot rendezni a 2023-as Forma-1-es idényben az Azeri Nagydíj szervezői – a tervek szerint jövőre már hat helyszínen is az új formátum szerint bonyolítják le a versenyhétvégét.
2021 Azerbaijan Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek Lewis Hamilton Mercedes

A sprintfutamos koncepció 2021-ben debütált a száguldó cirkuszban: akkor három helyszínen, Silverstone-ban, Monzában és Interlagosban váltotta rövid sprintverseny a hagyományos szombati időmérőt. Bár felmerült, hogy az idei évre hatra bővítik a sprintfutamos hétvégék számát, nem sikerült minden kérdésben egyetérteni, így végül ebben az idényben is három helyszín tarthat szombati versenyt.

Az első sprintfutamos hétvégén már túl is van a mezőny, az imolai Emilia-Romagna Nagydíj után majd a Red Bull Ringen és Interlagosban tartanak 100 km-es versenyt szombaton. A tervek szerint jövőre hatra növelik az új formátumos versenyhétvégék számát, a bakui Azeri Nagydíj szervezői pedig már jelezték, ők szívesen kipróbálnák az újítást.

„Alapvetően én híve vagyok annak, hogy olykor változtassunk a dolgokon, hogy visszahozzunk némi érdeklődést” – mondta Arif Rahimov, a Baku City Circuit főnöke. „A sprintverseny vonzereje – nemcsak Baku, hanem bármely promóter számára – az, hogy úgy tűnik, több rajongót lehet kicsalogatni a pályára szombaton.”

„Ha azt mondod, hogy két verseny lesz, azok miatt, akik nem tudják, mi a különbség egy sprintfutam és egy valódi verseny között, egyértelműen növekedni fog a nézőszám egy szombati napon. És többet is kapnak a pénzükért, azt gondolják, hogy két versenyre váltanak jegyek, és valójában így is van. Örülnék, ha jövőre lehetne sprintfutamunk itt, Bakuban. Remélem, hogy mi leszünk az egyik azon hat versenyhelyszín közül, akik lehetőséget kapnak erre.”

Rahimov elárulta, a június 10-12. között esedékes Azeri Nagydíjon szeretne is egyeztetni az F1 vezetőivel a kérdésben.

„Ez az egyik napirendi pontom az idei versenyre. Mivel nagyon elfoglalt most az F1, a legjobb alkalom arra, hogy felkeltsük az érdeklődésüket az, amikor itt versenyeznek nálunk. Megpróbáltam javasolni nekik azt, hogy mi rendezhessük az egyik ilyen sprintfutamot jövőre. Nekem nagyon tetszik az ötlet. Szerintem jó egy kicsit megkeverni a dolgokat az évad során. Minden unalmassá tud válni, az emberek pedig megszokják ugyanazt a formátumot, és elveszítik az érdeklődés. Az ilyen jellegű változtatások pedig szerintem jót tesznek a sportnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!