Steiner elárulta, beszélt-e Ricciardóval 2024-ről - F1VILÁG.HU

Steiner elárulta, beszélt-e Ricciardóval 2024-ről

HIRDETÉS
Nem tárgyalt Daniel Ricciardóval a 2024-es szezonról a Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 31: Daniel Ricciardo of Australia and Oracle Red Bull Racing looks on from the pitwall during practice ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on March 31, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Ricciardóval tavaly bontott szerződést akkori csapata, a McLaren, az ausztrál versenyző pedig 2023-ban nincs ott az F1-es mezőnyben – pedig a Haas csapata készen állt arra, hogy lehetőséget biztosítson számára. Ricciardo viszont úgy érezte, jobb, ha inkább kihagy egy évet, így idén a Red Bull tartalékosaként tevékenykedik.

A rutinos versenyző többször beszélt arról, némi feltöltődést követően jövőre szeretne újra állandó tagja lenni a mezőnynek – hogy mely csapattal lesz erre lehetősége, az viszont még nagy kérdés. A Sky Sports televízió nemrég Günther Steinertől érdeklődött arról, van-e esély arra, hogy Ricciadónak ülést ajánlanak 2024-re, a szakember azonban azt mondta, még szóba sem került mindez köztük.

„Nem, jelenleg nem, Daniel a Red Bullnál van – és nem tudom, meddig” – fogalmazott a Haas csapatfőnöke. „Ami azt illeti, együtt repültem Daniellel Ausztráliába, szóval beszélgettünk egy kicsit, de nem a szerződésről, inkább a mindennapokról.”

„El sem jutottunk idáig, hogy őszinte legyek, úgyhogy nem tudom. Daniel ki akart hagyni egy évet, aztán pedig majd meglátja, mit akar csinálni. Ha készen áll, fel fog hívni embereket, mondván, ’készen állok újra’.”

Ricciardo nemrég egy interjúban beszélt arról, nem akar mindenáron visszatérni a Forma-1-be.

„Még mindig azon a ponton tartok, hogy nem mindenáron, nem akarok csupán csak úgy visszatérni a mezőnybe” – mondta. „Az egyik fő oka ennek az egyéves kihagyásnak az volt, hogy nem akartam csak úgy beülni mindenféle autóba, hogy én legyek az egyik F1-es pilóta.”

„Egy topcsapattal szeretnék visszatérni, nyilvánvalóan egy olyan istállóval, mellyel visszanyerhetem az önbizalmamat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!