Friss hírek

Steiner: Igaza van Schumachernek

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke egyetért Mick Schumacherrel abban, hogy a fiatal pilótáknak kevés lehetőségük van arra, hogy felkészüljenek a Forma-1-re – a kisebb versenysorozatok után ugyanis jelentős ugrásra van a királykategória, amihez több felkészülés kellene.

Schumacher korábban úgy nyilatkozott, a fiatal versenyzőknek kevés lehetőségük van arra, hogy felzárkózzanak tapasztalt versenyzőtársaikhoz a Forma-1-ben – ugyanis nincs tesztelési lehetőség számukra. 

Volt csapatfőnöke egyetért a német versenyzővel, szerinte a kisebb kategóriák és a Forma-1 között óriási a különbség. 

Hirdetés
 

„Úgy gondolom, igaza van” – mondta Steiner. „A versenysportban két év jó sok idő, de a Forma-1 előtt nincs semmi. A Forma-2-ből rögtön a Forma-1-be jött fel, mert nincs semmi tesztlehetőség” – magyarázta Steiner. 

A Haas úgy döntött, 2023-ban nem folytatja Mick Schumacherrel, helyére Nico Hülkenberget szerződtetik – Steiner elmondta, ezzel nem vállalnak kockázatot, és a csapat jelenlegi helyzetében egy tapasztalt versenyzőre van szükségük. 

„Úgy döntöttünk, hogy egy tapasztalt versenyzőhöz térünk vissza, még akkor is, ha három évig nem ült autóban, legalábbis nem teljes időben. Mert a fiatalokat nem lehet igazán megítélni, vagy nagy kockázatot vállal az ember” – mondta. 

„A McLaren szerződtette Oscar Piastrit, de végső soron senki nem tudja, hogy mennyire lesz jó egy Forma-1-es autóban” – példálózott Steiner. „A Forma-3-ban és a Forma-2-ben nagyon jó volt, de a Forma-1-ig még mindig nagy lépést kell tenni.”

„Nem mondom, hogy ez egy probléma, de felmerül a kérdés, hogy milyen nagy rizikót akarunk vállalni azzal, hogy egy újoncot ültetünk az autóba.”

Ennek ellenére Steiner úgy gondolja, nem követtek el hibát azzal, hogy 2021-ben két újoncot, Nikita Mazepint és Schumachert versenyeztették. 

„Nem, semmi esetre sem” – válaszolt. „És elmondom, miért: mert két éve más pozícióban voltunk, mint most. Úgy gondolom, általánosságban sokkal jobb helyzetben vagyunk a Forma-1-ben, mint két éve, amikor megoldásokat kellett találnunk a folytatáshoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!