Friss hírek

Steiner: Ki mondta, hogy Schumachernek mennie kell?

Nem fogja elsietni a jövő évi versenyzőpárosával kapcsolatos döntést a Haas Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta a minap, Zandvoortban az amerikai istállót irányító Günther Steiner.

Az biztos, hogy Kevin Magnussen 2023-ra is megtarthatja helyét a Haasnál, Mick Schumacher jövője azonban bizonytalan: a német szerződése év végén lejár, az idei szezon pedig eddig meglehetősen hullámzóan alakult számára. Az elmúlt hetekben az a hír járta, a Haas csapata nem kívánja meghosszabbítani kontraktusát, így vagy az Alpine-nál, vagy az AlphaTaurinál köthet ki jövőre.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke azonban csütörtökön úgy nyilatkozott, nem döntöttek még, a csapat érdekeit tartják majd szem előtt.

Hirdetés
 

„Ki mondta, hogy mennie kell? Minden nyitott” – mondta. „És nem is sietős a dolog. Miért kellene elsietnünk a döntést, amit aztán később megbánnánk? Muszáj egyértelműnek lennem: azt a megoldást választjuk, ami a legjobb a csapat számára a jövőre nézve.”

Steiner azt mondja, ahhoz, hogy Schumacher a csapatnál maradhasson, mindenekelőtt „teljesítenie kell”. Arra a kérdésre, hogy mi szól eddig a német mellett, így felelt: „A kanadai, silverstone-i és ausztriai eredményei. Ezek önmagukért beszélnek. De nem kell gyorsan bejelentenem senkit csak azért, hogy szívességet tegyek a közvéleménynek.”

A Haas csapatfőnökét az sem érdekli, ha Schumacher esetleg más csapatokkal tárgyal.

„Ha menni akar, hát legyen. Akkor ez a mi hibánk lesz, és találunk más megoldást” – mondta, majd hozzátette, egyelőre fogalmuk sincs arról, hogy következetesen Schumacher mennyire tud gyors lenni.

„Nem tudom, milyen gyors következetesen. Szerintem még ő maga sem tudja, különben következetesen teljesítene. Azt gondolom, több tapasztalatra van szüksége. De a tapasztalat nem olyan, mint a csokoládé – nem mindig édes!”

„Gene Haas csapattulajdonos és én közösen döntünk, de logikus módon Gene felülbírálhat engem. De higgadtan beszélünk majd, amikor Zandvoortba és Monzába érkezik.”

Arra a kérdésre, hogy mindez azt jelenti-e, hogy szeptember közepe és vége között döntés születhet-e, Steiner így felelt: „Szép próbálkozás! Meglátjuk!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Steiner: Ki mondta, hogy Schumachernek mennie kell?
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!
Verstappen inkább Japánban nyerné meg a világbajnoki címet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!