Steiner: Ki mondta, hogy Schumachernek mennie kell? - F1VILÁG.HU

Steiner: Ki mondta, hogy Schumachernek mennie kell?

HIRDETÉS
Nem fogja elsietni a jövő évi versenyzőpárosával kapcsolatos döntést a Haas Forma-1-es csapata – ezt nyilatkozta a minap, Zandvoortban az amerikai istállót irányító Günther Steiner.
CIRCUIT ZANDVOORT, NETHERLANDS - SEPTEMBER 01: Mick Schumacher, Haas F1 Team
Press Conference during the Dutch GP at Circuit Zandvoort on Thursday September 01, 2022 in North Holland, Netherlands. (Photo by LAT Images)

Az biztos, hogy Kevin Magnussen 2023-ra is megtarthatja helyét a Haasnál, Mick Schumacher jövője azonban bizonytalan: a német szerződése év végén lejár, az idei szezon pedig eddig meglehetősen hullámzóan alakult számára. Az elmúlt hetekben az a hír járta, a Haas csapata nem kívánja meghosszabbítani kontraktusát, így vagy az Alpine-nál, vagy az AlphaTaurinál köthet ki jövőre.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke azonban csütörtökön úgy nyilatkozott, nem döntöttek még, a csapat érdekeit tartják majd szem előtt.

„Ki mondta, hogy mennie kell? Minden nyitott” – mondta. „És nem is sietős a dolog. Miért kellene elsietnünk a döntést, amit aztán később megbánnánk? Muszáj egyértelműnek lennem: azt a megoldást választjuk, ami a legjobb a csapat számára a jövőre nézve.”

Steiner azt mondja, ahhoz, hogy Schumacher a csapatnál maradhasson, mindenekelőtt „teljesítenie kell”. Arra a kérdésre, hogy mi szól eddig a német mellett, így felelt: „A kanadai, silverstone-i és ausztriai eredményei. Ezek önmagukért beszélnek. De nem kell gyorsan bejelentenem senkit csak azért, hogy szívességet tegyek a közvéleménynek.”

A Haas csapatfőnökét az sem érdekli, ha Schumacher esetleg más csapatokkal tárgyal.

„Ha menni akar, hát legyen. Akkor ez a mi hibánk lesz, és találunk más megoldást” – mondta, majd hozzátette, egyelőre fogalmuk sincs arról, hogy következetesen Schumacher mennyire tud gyors lenni.

„Nem tudom, milyen gyors következetesen. Szerintem még ő maga sem tudja, különben következetesen teljesítene. Azt gondolom, több tapasztalatra van szüksége. De a tapasztalat nem olyan, mint a csokoládé – nem mindig édes!”

„Gene Haas csapattulajdonos és én közösen döntünk, de logikus módon Gene felülbírálhat engem. De higgadtan beszélünk majd, amikor Zandvoortba és Monzába érkezik.”

Arra a kérdésre, hogy mindez azt jelenti-e, hogy szeptember közepe és vége között döntés születhet-e, Steiner így felelt: „Szép próbálkozás! Meglátjuk!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!