Steiner: Nem akartam tönkretenni Schumacher karrierjét - F1VILÁG.HU

Steiner: Nem akartam tönkretenni Schumacher karrierjét

A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner azt mondja, esze ágában sem volt tönkretenni Mick Schumacher pályafutását.

Schumacher a Haas színeiben mutatkozhatott be a száguldó cirkuszban 2021-ben, két szezon után azonban az amerikai istálló megvált tőle, a tavalyi, hullámzó teljesítménye miatt pedig sokszor kritizálta őt főnöke, Steiner.

A német versenyző ugyanakkor nem került ki az F1 körforgásából, hiszen a Mercedes tartalékosaként tevékenykedik, és rengeteg időt tölt a német csapat szimulátorában is. A múlt hétvégi, spanyolországi futamot követően ráadásul a Mercedes versenyzői, Lewis Hamilton és George Russell dicsérték Schumachert, aki munkájával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ezüstnyilak idei legjobb eredményüket érjék el, és két versenyzőjükkel is dobogós helyen végezzenek.

„Szombat hajnali 2 óráig a szimulátorban voltam, aztán egyenesen iderepültem reggel” – mondta Schumacher Barcelonában, hozzátéve, hogy a Mercedes „B-autójának” beállításaival foglalatoskodott.

„Úgy tűnik, működik, különösen a versenytávon. Nagyon örülük ennek, mert rengeteg munkát fektettünk bele a szimulátorban, és maga a tény, hogy dobogón végeztünk, óriási.”

Schumacher korábbi főnöke, Günther Steiner mindeközben arról beszélt, szeretné, ha az emberek nem a múltról, hanem inkább a német pilóta jövőjéről beszélnének már.

„A szakításunk több mint fél éve volt, Németországban viszont az emberek még mindig erről beszélnek” – mondta a Haas csapatfőnöke. „Talán jobb lenne Micket és jelenlegi főnökét, Toto Wolff-ot kérdezni a jövőjéről, mintsem folyton a múltról beszélgetni.”

Steiner szerint a média főleg a versenyző neve miatt foglalkozott annyit a szakítással.

„Ugyanez lett volna Rosberggel is? Feltehetően nem. Amikor leszerződtettük Micket két éve, tudtam, hogy a neve egyben átok és áldás is. De egy dolog biztos: nem akartam megsemmisíteni a karrierjét. Nem volt vele semmi bajunk. Mi csupán a csapat érdekeit néztük.”

A szakember azt mondja, az különösen zavarja, hogy egy gondatlan, brutális csapatfőnökként jellemzik őt mostanában.

„A versenyzők ismernek engem. Tudják, hogy nem mindig mutatok mesterkélt harmóniát a külvilág felé. És ezt tudniuk kell kezelni. Hogy Mick tudta-e? Nem tudom. Tőle kellene megkérdezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!