Stepney ügyvédei vizsgálatot indítottak a Ferrari ellen - F1VILÁG.HU

Stepney ügyvédei vizsgálatot indítottak a Ferrari ellen

Nigel Stepney jogi képviselete vizsgálatot indított a Ferrari ellen, hogy végére járjon annak, valóban azért kellett-e elhagynia védencének Olaszországot, mert a kémbotrány kirobbanása után autós üldözésbe keveredett.

Nigel Stepney jogi képviselete vizsgálatot indított a Ferrari ellen, hogy végére járjon annak, valóban azért kellett-e elhagynia védencének Olaszországot, mert a kémbotrány kirobbanása után autós üldözésbe keveredett.

Miközben a Ferrari szabotázs akció és kémkedés gyanúja miatt eljárást folytat egykori technikai menedzsere ellen, Nigel Stepney visszatámadott, és vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, hogy kiderítse, kik miatt volt kénytelen elhagyni Olaszországot.

Az esetről először a The Sunday Timesnak adott interjújában beszélt Stepney még július elején. “Egy komoly autósüldözésbe keveredtem” – mondta. “Több olasz rendszámú autó követett bennünket, és mikor sarokba szorítottuk az egyiket, nem volt hajlandó beszélni. Nem hiszem, hogy újságírók lettek volna. Barátnőmet is követték egészen a házáig, és nyomkövető volt beépítve az autómba. Valaki bántani akar. Nem tudom ki, de úgy éreztem, el kell hagynom Olaszországot.”

Stepney ügyvédje, Sonia Bartolini elmondta, vizsgálatot indítottak az ügyben, hogy kiderítsék, köze volt-e a Ferrarinak az autós üldözéshez, és ha bizonyítékokat találnak erre, akkor azt előterjesztik majd a bíróságon.

“A megfelelő időben levonjuk a megfelelő követetéseket” – mondta az olasz La Repobblica c. napilapnak. “Jelenleg azon vagyunk, hogy kinyomozzuk az autók rendszámát, majd megtaláljuk az elkövetőket. Természetesen, ha sikerül bebizonyítanunk, hogy a Ferrari is benne van az ügyben, az nagyon komoly következményeket fog maga után vonni. Az egy dolog, hogy a munkahelyen figyelik az embert, ám az teljesen más, mikor kémkednek egy dolgozó után és követik éjszaka, mikor hazaérkezik a nyaralásából. Ha ez a helyzet, akkor a maranellói embereknek felelniük kell a bíróság előtt.”

Eközben a Gazzetta dello Sport értesülései szerint bizonyítékok vannak arra, hogy mások is benne vannak az ügyben. A modenai rendőrség a napokban kezdte meg Stepney-től elkobzott eszközök átvizsgálását.

Satvatore Calabrese, a modenai rendőrség igazgatója a Gazzetta dello Sportnak elmondta: “Már láttunk néhány dokumentumot, de eddig semmi komoly. Hamarosan megkezdjük a három számítógép, a palmtopok, a mobiltelefonok, a videó kamerák, a CD-k, és a merevlemezek vizsgálatát. Továbbá a számlákat is ki fogjuk vizsgálni, megnézzük, kiknek utalt, és kiktől kapott pénzt Stepney. Jelenleg kizárólag rá koncentrálunk, senki mást nem vizsgálunk az eljárás során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!