Friss hírek

Stewart figyelmeztette Hamiltont

Jackie Stewart figyelmeztette Hamiltont, mindenáron ne hajtson a futamgyőzelemre a hétvégén megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjon, sokkal inkább arra koncentráljon, hogy megnyerje az idei világbajnokságot.

Jackie Stewart figyelmeztette Hamiltont, mindenáron ne hajtson a futamgyőzelemre a hétvégén megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjon, sokkal inkább arra koncentráljon, hogy megnyerje az idei világbajnokságot.

“Nem a futamgyőzelemre, hanem a célba érésre kell koncentrálnia” – mondta a 68 éves háromszoros világbajnok a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában. “Nem feltétlenül kell megnyernie a versenyt, anélkül is világbajnok lehet.”

Az örök másodiknak is nevezett Stirling Moss az első modernfelfogású versenyzőnek nevezte Stewartot, aki “elég gyorsan vezet ahhoz, hogy győzzön, de a lehető leglassabb sebességgel”. A skót szerint az idei szezonzárón is az kerül ki győztesként, aki okosan taktikázik, és a bajnoki címre, nem pedig a futamgyőzelemre hajt.

Hirdetés
 

Egy futammal a szezon vége előtt a huszonkét éves újonc Hamilton négy ponttal vezet márkatársa, Fernando Alonso előtt, akit további három ponttal lemaradva a Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen követ a harmadik helyen.

Hamiltonnak a mások hely is elég ahhoz, hogy történetlemt írjon és a Forma-1 legfiatalabb és egyben első újonc bajnokává váljon. A brit pilótának a két héttel ezelőtt megrendezett Kínai Nagydíjon is minden esélye magvolt arra, hogy bezsebelje a bajnoki címet, ám egy buta hiba miatt feladni kényszerült a futamot.

“Egy fiatal versenyző könnyen elszállhat, és azt mondhatja, nem elégszem meg, és a győzelemre hajtok” – mondta Stewart. “Ez volt a veszte Kínában, már most bajnok lehetne. Nem mindig a futamgyőzelem a fontos. Természetesen győzelem nélkül nem lehet valaki bajnok, de nem az a legfontosabb.”

Stewart pontosan tudja, milyen most Hamiltonnak, hiszen 1968-ban – negyedik szezonjában – szintén hárman voltak harcban a bajnoki címért az utolsó versenyen.

“Graham Hill, Denny Hulme, és jómagam is harcban voltunk a bajnoki címért az utolsó versenyen. Denny tíz kör után a felfüggesztés meghibásodása miatt kiesett, majd nekem is búcsúznom kellett egy technikai probléma miatt. Graham megnyerte a versenyt, és ezzel együtt a bajnokságot. Talán jobb is, hogy ő nyert, mert nem biztos, hogy én készen álltam arra, hogy világbajnok legyek. Akkor persze ezt nem így láttam, és nagyon csalódott voltam.”

Stewart azonban úgy gondolja, hogy Hamilton felkészült a végső győzelemre. “Lewis felkészült a győzelemre, és bevallom őszintén, ő a legjobb újonc, akivel valaha is találkoztam” – mondta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!