Stílusosan nyerne bajnoki címet a Red Bull - F1VILÁG.HU

Stílusosan nyerne bajnoki címet a Red Bull

HIRDETÉS

Stílusosan nyerne világbajnoki címet Japánban Sebastian Vettel és a Red Bull Racing alakulata ahelyett, hogy a szükséges egy pontra törekedne a következő versenyen.


Stílusosan nyerne világbajnoki címet Japánban Sebastian Vettel és a Red Bull Racing alakulata ahelyett, hogy a szükséges egy pontra törekedne a következő versenyen.

Szingapúri győzelmének köszönhetően a német versenyző karnyújtásnyira került második világbajnoki címéhez, így ahhoz, hogy megszerezze azt, csupán a legjobb tíz között kell végeznie Suzukában.

Habár az egy pont megszerzése viszonylag egyszerű feladatnak tűnik, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, győzni szeretnének a hátralévő versenyeken is.

„Szeretném azt gondolni, hogy nehéz elveszítenünk a világbajnoki címet. Már csak ketten maradtak, akik harcolnak a trófeáért, és elméletileg csupán egy pontra van szükség, de még nincs vége” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Ugyanúgy állunk hozzá a japán versenyhez, mint ahogy a szingapúrihoz, és minden más futamhoz az idei évben: megpróbáljuk a legjobbat nyújtani és biztosítani, hogy megszerezzük azt az egy pontot. De győzni megyünk Japánba is.”

„Nagyszerű lenne stílusosan befejezni a munkát, ez volt Sebastian kilencedik győzelme idén. Fenomenális teljesítmény ez úgy, hogy már csak öt futam van hátra.”

A suzukai pálya gyors kanyarjai elméletben fekszenek a Red Bull RB7-es versenygépeinek, és Horner szerint valamennyi hátralévő versenyt megpróbálják majd megnyerni, még ha Japánban be is zsebelik a vb-címet.

„A suzukai egy olyan pálya, ahol Seb igencsak jól szerepelt az elmúlt években. Egy olyan helyszín, ahol az autó is jól teljesített, és jó lenne itt befejezni a munkát. De még öt futam van hátra, és egészen a szezon végéig olyan keményen nyomjuk, amennyire csak lehet.”

„Csupán a Szingapúri Nagydíj utolsó tíz körében kérdeztem meg, matematikailag hogy állunk, mert a versenyre összpontosítottunk, nem pedig a bajnokságra. Nagyszerű helyzetben vagyunk, és remélhetőleg ez kifizetődik számunkra.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!