Friss hírek

Stroll: Alonsónak nem volt muszáj ilyen közel jönnie hozzám

Az Aston Martin versenyzője, Lance Stroll állítja, bőven hagyott helyet Fernando Alonsónak a vasárnapi Amerikai Nagydíjon, mely során meglehetősen nagy balesetet szenvedtek egy ütközés következtében.

Alonso a verseny 22. körében támadta Strollt, az egyenesben pedig próbált elmenni a kanadai mellett, aki azonban későn mozdult, a két autó pedig összeért. A koccanásnak egy meglehetősen látványos baleset lett a vége, minek következtében Stroll azonnal kiesett, Alonso viszont folytatni tudta. A balesetet természetesen megvizsgálták a versenybírók, és végül az Aston Martin pilótáját találták vétkesnek, ami miatt a hétvégi Mexikói Nagydíjon 3 rajthelyes büntetést kap.

A kanadai viszont azt mondja, szerinte bőven hagyott helyet Alonsónak, és bár valóban későn mozdult, a kétszeres világbajnoknak nem kellett volna olyan közel mennie hozzá.

Hirdetés
 

„Határozottan későn mozdultam, de nagy volt a sebességkülönbség” – mondta Stroll újságíróknak nyilatkozva Austinban. „Többé kevésbé csak próbáltam megítélni, hogy hol is van mögöttem. De nem arról van szó, hogy oldalról belé mentem. Az első szárnya ütközött az én autóm hátuljának.”

„Bőven hagytam neki helyet a pálya bal oldalán, nem arról van szó, hogy a falnak szorítottam őt, vagy ilyesmi. Mozdulhatott volna korábban is, és jobban kimehetett volna balra. Nem volt muszáj ilyen közel jönnie hozzám. Szóval sokféleképpen lehet nézni az incidenst. Kár érte. Szoros kerék a kerék elleni versenyzés volt, és sajnos összeütköztünk.”

Az eset pikantériája, hogy Alonso jövőre már Stroll csapattársa lesz az Aston Martinnál, a kanadai viszont azt mondja, a vasárnap történtek nem befolyásolják a kapcsolatukat.

„Autóversenyzők vagyunk – megesik az ilyen egy versenyen” – mondta.

Stroll jelenleg a 15. helyet foglalja el az egyéni összetettben, míg az Aston Martin a 7. a csapatok versenyében, 3 ponttal lemaradva az Alfa Romeótól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Stroll: Alonsónak nem volt muszáj ilyen közel jönnie hozzám
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!