Stroll az élen, Vettel tovább küszködött Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Stroll az élen, Vettel tovább küszködött Silverstone-ban

HIRDETÉS
A Racing Point versenyzője, Lance Stroll végzett az élen a Forma-1-es Brit Nagydíj második szabadedzésén, Silverstone-ban. A kanadai versenyző mögött Alexander Albon végzett a 2. helyen, ő azonban összetörte autóját a gyakorlás során.
Lance Stroll, Racing Point RP20

Ezúttal is másfél óra állt a Forma-1 csapatainak rendelkezésére, a második tréningen pedig a mezőny tagjai az ilyenkor szokásos rutinfeladatokat végezték: rövid -és hosszú etapok, gumiösszehasonlítások, illetve a beállítások finomhangolása egyaránt szerepelt a programban.

A leggyorsabb kört a délutáni edzésen a Racing Point ifjú titánja, Lance Stroll futotta meg: a kanadai versenyző 1 perc 27,274 másodperces idővel végzett az élen, 9 századmásodperccel megelőzve a Red Bull brit-thai pilótáját, Alexander Albont.

A fiatal versenyző a 2. hellyel elégedett lehet, azzal viszont már kevésbé, hogy bő fél órával a leintés előtt összetörte versenyautóját. Albon a silverstone-i pálya Stowe nevű kanyarjában veszítette el uralmát autója felett, és csapódott a gumifalnak. A Red Bull RB16-osának bal oldala jelentősen összetört, Albon azonban szerencsére sértetlenül úszta meg a balesetet.

Fotó: Red Bull Racing

A 3. helyen Valtteri Bottas zárt a másik Mercedesszel, megelőzve Charles Leclerc-t, valamint a vb-címvédő Lewis Hamiltont, aki 3 tizeddel volt lassabb Strollnál. A brit mögött Carlos Sainz lett a 6. a McLarennel.

A Racing Point csapatánál a koronavírusos Sergio Perez helyett beugró Nico Hülkenberg a 7. legjobb idővel zárta a napot, számára azonban a pénteki szabadedzések jobbára az autóval való ismerkedésről szóltak. A német 6 tizeddel volt lassabb csapattársánál.

A top 10-ben zárt még Pierre Gasly (AlphaTauri), Daniel Ricciardo (Renault), és meglepetésre Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) is.

A hazai közönsége előtt versenyző Lando Norris ezúttal csak 11. lett, míg honfitársa, George Russell a 17. legjobb idővel zárt a Williamsszel.

Fotó: Williams

Nem szerepelt jól Max Verstappen és Sebastian Vettel sem: a Red Bull hollandja 1,1 másodperces lemaradással csak 14. lett, míg Vettelt ezúttal is műszaki gondok hátráltatták, a német csak a 18. helyen zárt.

Vettel az első szabadedzést szinte teljes egészében kénytelen volt kihagyni a hűtőrendszer hibája miatt.

Hirdetés

A Forma-1-es Brit Nagydíj programja szombat délben folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt 15 órától tartják.

A második szabadedzés végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!