Stroll is bejutott a top 10-be: „Egy hete még a kórházi ágyban feküdtem!” - F1VILÁG.HU

Stroll is bejutott a top 10-be: „Egy hete még a kórházi ágyban feküdtem!”

HIRDETÉS
Napokkal ezelőtt még az is kérdéses volt, hogy autóba ülhet-e Bahreinben, szombaton, az időmérőn pedig a top 10-be is beverekedte magát az Aston Martin versenyzője, Lance Stroll.
Helmets, portrait, TS-Live, Bahrain International Circuit, GP2301a, F1, GP, Bahrain
Lance Stroll, Aston Martin F1 Team

A kanadai pilóta nem sokkal az előszezoni tesztelés kezdete előtt esett el kerékpárjával, és mindkét csuklója megsérült – meg is kellett operálni, így a bahreini gyakorláson nem is vezethette csapata új autóját. Stroll a Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzésein kezdett el barátkozni az ARM23-assal, mely valósággal szárnyalt Fernando Alonso alatt. A kétszeres világbajnok végül az 5. rajthelyet csípte el az időmérőn, ám Stroll sem szégyenkezhet, hiszen a Q3-ba jutva a 8. rajthelyet szerezte meg.

Az Aston Martin versenyzője azt mondja, nagyon hálás azért, hogy ott lehet Bahreinben, és úgy érzi, egyre jobb formába lendül.

„Nagyon eseménydús időmérő volt” – mondta a kanadai. „Egyszerűen csak hálás vagyok, hogy most itt lehetek. Egy hete a kórházi ágyban feküdtem, nem tudtam mozdulni, járni, nem tudtam mozgatni a kezeimet, eltörtem jó pár csontomat… 12 nappal ezelőtt műtöttek meg, szóval már őrület az is, hogy megpróbáltam autóba ülni itt, hát még az, hogy három szakaszt is végigmentem az időmérőn, és bejutottam a Q3-ba. Már azért nagyon hálás vagyok, hogy itt lehetek.”

„Minden egyes, autóban töltött kör után jobban érzem magam, egyre inkább bízom a testemben, és kezdek hozzászokni az autóhoz is. Múlt héten nem volt lehetőségem tesztelni, szóval próbálom elkapni vele a ritmust, és körről körre jobban bízom a testemben. Szóval jó volt pályára gurulni és versenyezni.”

Stroll azt mondja, bizakodva várja a versenyt, és reméli, összejöhet a pontszerzés számára.

„Igen, a versenytempónk is jónak tűnik, valójában az az erősségünk, szóval mókás napnak ígérkezik!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!