Friss hírek

Stroll: Más taktikával legyőzhettük volna a Mercedest

Lance Stroll, a Racing Point versenyzője úgy gondolja, a Magyar Nagydíjon esélyük lett volna arra, hogy Valtteri Bottast maguk mögött tartsák – azonban ehhez más stratégiát kellett volna választaniuk.

A Racing Point a Mercedes mögött a második sorba kvalifikálta magát a Magyar Nagydíj időmérő edzésén, és valóban úgy tűnt, a világbajnok istálló mögött ők jelentik a második erőt a hétvégén. 

Lance Stroll, aki a harmadik helyről vágott neki a Magyar Nagydíj versenyének, dobogós reményekkel érkezett vasárnap a Hungaroringre, azonban végül nem sikerült a pódiumon ünnepelniük. 

„Sok mindent kell megnéznünk” – mondta Stroll, aki nem teljesen elégedett a verseny alakulásával taktikai szempontból. „Talán más stratégiát alkalmazhattunk volna, egy körrel korábban állhattunk volna ki a verseny elején, amikor az interekről a száraz gumikra váltottunk. De szerencsejárék volt. Szóval vissza kell néznem a versenyt, sok minden történt, szóval ebben nem vagyok biztos.”

Stroll úgy gondolja, tempó tekintetében nem volt gond, így ha sikerült volna Bottas előtt maradniuk a kiállások során, akkor övé lett volna a harmadik hely. 

„Néhány lehetőséget elszalasztottunk. Úgy gondolom, a dobogó ma elérhető volt, főleg Bottas esetében a végén. Ő kiállt a bokszba – mi esőre számítottunk, szóval megpróbáltunk tovább kint maradni, de elénk vágott. Szóval ez egy kicsit balszerencsés helyzet volt.”

„Úgy gondolom, határozottan megvolt a tempónk, hogy magunk mögött tartsuk őt a dobogóért. De ez a versenyzés, örülünk a 4. helynek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!