Stroll nem akar minden hétvégén táncikálni, de alkalmanként belefér a show - F1VILÁG.HU

Stroll nem akar minden hétvégén táncikálni, de alkalmanként belefér a show

Nem akar minden hétvégén „táncolni”, Lance Stroll szerint azonban egyszer-egyszer belefér, hogy a Las Vegasban látotthoz hasonló show-t kerekítsenek egy Forma-1-es verseny köré.

A száguldó cirkusz mezőnye 1982 óta először vendégeskedett a kaszinóvárosban, és természetesen a versenynek igyekeztek nagy feneket keríteni a szervezők, ami egy-két versenyzőnél — köztük a háromszoros világbajnok Max Verstappennél — azért kiverte a biztosítékot.

Lance Stroll szerint viszont nincs azzal semmi gond, ha így próbálnak meg népszerűbbé tenni egy nagydíjat, az azonban szerinte is sok lenne, ha minden egyes helyszínen hasonló show közepette kellene versenyezniük.

„Jó a sport-1 számára, ha van néhány ilyen verseny, amikor tényleg nagy show-t lehet a Forma-1 köré keríteni, és mindenki ezt nézi. Nagyszerű ez az üzlet számára, sok embert és szurkolót vonz a pályára” — mondta a kanadai versenyző. „De hogy szeretnék-e Tiestóra ugrálni és táncolni minden hétvégén? Nem igazán, alkalmanként viszont szórakoztató ez a show szempontjából.”

Stroll egyébként Brazília után másodszor végzett a top 5-ben, legyűrve ezzel csapattársát, Fernando Alonsót. Azt mondja, a rajt után remek helyzetbe került, a jó tempó pedig kitartott a verseny végéig.

„Sokan kiálltak a virtuális biztonsági autós, vagy a biztonsági autós szakasz alatt, szóval nem hiszem, hogy itt fordult jóra a versenyzünk. Az első köröm nagyon jól sikerült, és talán 10 pozíciót is nyertünk, mivel sokan szélesen fordultak az 1-es kanyarban. Onnantól kezdve pedig nagyon jó volt az autó tempója.”

„Jó formában voltunk, támadni tudtunk az egész verseny alatt, és azt gondolom, az idei autónk inkább egy vasárnapi autó, mint szombati. Ez egy tendencia idén, nagyon jó autónk van vasárnaponként, és úgy éreztem, most is ez volt a helyzet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!