Friss hírek

Stroll: Nem érdekelnek a kritikák

Nem foglalkozik a kritikákkal a Williams Forma-1-es csapatának újonc versenyzője, Lance Stroll.


Nem foglalkozik a kritikákkal a Williams Forma-1-es csapatának újonc versenyzője, Lance Stroll.

A kanadai versenyző 18 évesen debütál a száguldó cirkuszban, miután az elmúlt években a Forma-3-as Európa-bajnokság mezőnyében bizonyított.

Hirdetés
 

Stroll számára nem ment zökkenőmentesen a téli felkészülés, hiszen a barcelonai teszten kétszer kicsúszott a pályáról, egyszer pedig össze is törte autóját.

Mivel az ifjú versenyző édesapja a kanadai milliárdos, Lawrence Stroll, sokan egyszerű fizetős versenyzőnek titulálják, ő azonban nem foglalkozik a kritikákkal.

„Nem érdekelnek a kritikák. Nem az én dolgom. Mi mindannyian profik vagyunk. Történnek dolgok a motorsportban, de vissza kell vágnunk ezek után” – mondta a kanadai, majd hozzátette, a második teszthéten sikerült eredményes munkát végeznie a Williamsszel.

„Elég frusztráló volt az első hetem, de aztán a másodikra koncentráltunk, és jó munkát végeztünk. Sikerült hosszú és rövid etapokat is futni, kipróbáltunk minden keveréket, úgyhogy jó hetet zártunk.”

„Mielőtt kicsúsztam, egy 1 perc 19,5 másodperces kör felé tartottam. Az ultralágy gumikkal 8 tizeddel gyorsabb voltam abban a körben. Szerintem ez eléggé rendben van, de most még nem a köridőkre kellett összpontosítani.”

Stroll hozzátette, nem lesz könnyű dolga az Ausztrál Nagydíjon, de nincsenek konkrét céljai a szezon első versenyhétvégéjére vonatkozóan.

„Úgy gondolom, nyugodtnak kell még maradnunk, és nem hiszem, hogy ki kell tűzni konkrét célokat. Végeznünk kell a dolgunkat, és aztán meglátjuk, hol állunk.”

„A melbourne-i egy új pálya lesz számomra, soha nem voltam még ott. Szóval nem egy szokványos hétvége lesz. A pálya sokat változik a versenyhétvége során. Egy utcai helyszínről van szó, szóval lesz mit tanulni, de lépésről lépésre haladok majd.”

Arra a kérdésre, hogy a pontszerzés összejöhet-e, Stroll így felelt: „Szerintem igen, abszolút. Minden lehetséges.”

„A legjobb 3 csapatot nehéz lesz elkapni, de mögöttük nagy küzdelem lesz. A saját dolgunkra kell fókuszálnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!