Friss hírek

Stroll: Nevetséges, hogy Leclerc nem kapott büntetést

A Racing Point versenyzője, Lance Stroll szerint „nevetséges”, hogy Charles Leclerc nem kapott büntetést azért, amiért az Orosz Nagydíj első körében nekiütközött versenyautójának, ami miatt végül fel kellett adnia a futamot.

A kanadai pilóta a 12. helyről vágott neki a szocsi versenynek vasárnap, ám már az első körben kiesett, miután a 4-es kanyarban összeütközött a vele csatázó Charles Leclerc Ferrarijával.

Az incidenst „jegyezték” a stewardok, végül azonban úgy döntöttek, nem hibáztatható senki, így versenybalesetnek minősítették a történteket.

Leclerc végül a 6. helyen ért célba, Stroll viszont a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva bírálta a stewardok döntését.

„Eléggé meglepett, hogy nem kapott büntetést” – mondta a Racing Point pilótája.

„Elég helyet hagytam neki, az egész kanyart a külső íven teljesítettem, ő mégis nekiment a jobb hátsómnak. Annyi helyet hagytam neki, amennyit csak tudtam, és nagyon balszerencsés helyzet volt. De elkerülhette volna, nem kellett volna olyan szélesen fordulnia.”

„Mondhatni nevetséges, hogy nem kapott büntetést.”

A Racing Point másik versenyzője, Sergio Perez a 4. helyen ért célba, Stroll pedig úgy érzi, ő is értékes pontokat gyűjthetett volna csapatának.

„Szerintem sok minden lehetséges volt. Azon a ponton a 7. helyen voltunk, remekül rajtoltam, jó gumikon voltunk, szóval kár érte.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!