Friss hírek

Stroll: Növelni kell az előzési lehetőségek számát Zandvoortban

Az Aston Martin versenyzője, Lance Stroll szerint jó lenne, ha 2022-re valahogy lehetővé tennék, hogy több előzési lehetőség kínálkozzon a zandvoorti versenypályán.

A kanadai versenyző a 12. helyen ért célba a Holland Nagydíjon, elmondása szerint pedig a verseny nagy része vonatozással telt számára.

Stroll szerint ma jól látszott, Hollandiában mennyire fontos a jó időmérő, a pályán ugyanis nagyon kevés előzési lehetőség kínálkozik.

„Ezen a versenyen látszott, mennyire fontos az időmérő, és sajnos nem szerepeltünk jól szombaton, szóval nem sok esélyünk volt ma – mondta Stroll.

„A rajtom jól sikerült, de nem tudtam pozíciókat nyerni. Utána tényleg csak követni tudtam George-ot [Russell] a verseny nagy részében, a vonatozás közben. Jelentős gumikülönbség nélkül szinte lehetetlenség előzni itt.”

„Megnézzük majd a stratégiát, hogy mit tehettünk volna még, de kétlem, hogy sok mindent másképp csinálhattunk volna. A zandvoorti egy nagyszerű pálya a vezetés szempontjából, és határozottan egy szombati pálya. Örülök, hogy bekerült a naptárba, de talán van mód arra, hogy javítsunk az előzési lehetőségeken vasárnapra.”

„Most újraindítjuk magunkat, és Monzára fókuszálunk.”

Zandvoortban egyébként a Forma-1 mezőnye végül nem használhatta a DRS-rendszert a pálya utolsó, döntött kanyarjában, de jó esély van rá, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) felülvizsgálja majd ezt, és 2022-re változtat ezen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!