Stroll rajtbüntetést kapott súlyos szabályszegése után - F1VILÁG.HU

Stroll rajtbüntetést kapott súlyos szabályszegése után

Rajtbüntetést kap a Forma-1-es Las Vegas-i Nagydíjon az Aston Martin versenyzője, Lance Stroll. A kanadai versenyző szabadedzésen tanúsított magatartásával nagyon nem voltak megelégedve a versenybírók.

Strollt a szombati, utolsó szabadedzés után idézték be a stewardok azzal a gyanúval, hogy sárga zászlós jelzés hatálya alatt előzött. A versenybírók meghallgatták a rutinos versenyzőt, és alaposan tanulmányozták a rendelkezésre álló bizonyítékokat — köztük videofelvételeket, telemetriai adatokat —, ezt követően döntöttek úgy, hogy súlyosan megbüntetik őt.

Stroll ugyanis a 12.9-es bírói posztnál bemutatott dupla sárga zászlós jelzést figyelmen kívül hagyva megelőzte Carlos Sainz Ferrariját. A versenybírók azt elismerték, a jelzőpanelek nem világítottak sárgán, a dupla sárga zászlós jelzés azonban a felvételek alapján jól látható volt.

Strollt így 5 rajthelyes büntetéssel sújtották Vegasban, emellett pedig 3 büntetőpontot is kapott mutatványáért.

Nem ő az egyetlen, aki rajtbüntetés tudatában vág neki a mai időmérőnek: Carlos Sainzot 10 hellyel sorolják majd hátrébb, miután autójában kicserélték az akkumulátort.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!