Stroll sérült csuklóval lett hatodik: „Lángolt a kezem!” - F1VILÁG.HU

Stroll sérült csuklóval lett hatodik: „Lángolt a kezem!”

HIRDETÉS
Nagy fájdalmak közepette teljesítette az F1-es Bahreini Nagydíjat és szerzett hatodik helyet az Aston Martin számára Lance Stroll, aki két hete azt se gondolta, hogy képes lesz autóba ülni.
Helmets, Portrait, TS-Live, Bahrain International Circuit, GP2301a, F1, GP, Bahrain
Lance Stroll, Aston Martin F1 Team

A teljes előszezoni tesztet kihagyva, egy biciklis balesetből lábadozva teljesített túl minden elvárást Lance Stroll, aki a Forma-1-es szezonnyitó futamon a nyolcadik rajthelyről a hatodik pozícióba hozta be az Aston Martinját. Az első körben volt egy hajmeresztő pillanata, amikor túl mélyet fékezve kis híján felöklelte csapattársát, de mindketten megúszták az esetet. Ettől eltekintve minden elismerést megérdemel a kanadai pilóta, aki az élmezőnyben komfortosan mozgó George Russell-lel ráadásul pozícióért harcolt. Ezt megnyerve szerezte meg a nyolc pontot érő hatodik helyet.

„Utána lángolt a kezem, kis túlzással könnyeztem a fájdalomtól. Ami a legfontosabb, hogy mindketten a pályán maradtunk és jó versenyt futottunk” – értékelte az összecsapást.

Egy másik interjújában Stroll úgy fogalmazott, a február 18-án történt balesete következtében a kezéből „zöldség” lett, de a profi műtéti beavatkozásnak köszönhetően ma képes volt több mint 300 kilométert versenytempóban teljesíteni.

„A fájdalomtól eltekintve élveztem, de alig vártam, hogy vége legyen. Figyelembe véve mindazt, ami az utóbbi két hét során történt… Tíz napja járni sem tudtam, a kezem pedig zöldség volt. Nem gondoltam volna, hogy ma itt leszek, szóval óriási dolog pontokkal távoznom. Nagyszerű kezdete ez a szezonnak” – fogalmazott a kanadai pilóta. Csapattársa, Fernando Alonso a harmadik helyen zárt, így az Aston Martin a Red Bull mögött jelenleg a második a konstruktőri tabellán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!