Stroll: Teljesen más versenyző lettem - F1VILÁG.HU

Stroll: Teljesen más versenyző lettem

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

Rengeteget fejlődött első Forma-1-es idénye alatt Lance Stroll, így a kanadai úgy érzi, új versenyzőként gurulhat majd pályára a 2018-as szezonban.

Stroll a Forma-3-as Európa-bajnokság megnyerése után a Williams színeiben debütált tavaly a Forma-1-ben, a bajnokság első fele pedig nehezen alakult számára.

Később aztán fordult a kocka, hazai versenyén, Kanadában pedig megszerezte első pontjait, és Bakuban a dobogóra is felállhatott.

Stroll az évet 40 megszerzett ponttal zárta, mindössze 3-mal gyűjtött kevesebbet, mint jóval rutinosabb csapattársa, Felipe Massa.

„Azt gondolom, az évad során drámaian megváltoztam versenyzőként” – mondta az ifjú versenyző, aki idén is a Williamsszel áll rajthoz az F1-ben.

„Rengeteget tanultam tavaly. Sok tapasztalatot tudtam gyűjteni, miközben a legmagasabb szinten, a világ legjobb versenyzői ellen küzdöttem. Az ember rengeteg érzelmet átél – voltam balszerencsés, de álltam dobogón és rajtoltam az első sorból is.”

„És mindez rengeteget tanított nekem arról, hogy milyen is egy versenyző, beutaztam a világot, versenyeztem különféle pályákon, a legjobbak ellen. Sokat kellett tanulnom, és jobban kellett alkalmazkodnom, mint bármikor korábban, mert rengeteg a tennivaló az F1-ben, versenyzőként sok mindenen kell felülkerekedni.”

„Tényleg tökéletességre van szükség ahhoz, hogy tisztességes eredménnyel zárj egy hétvégét. Ezért hívják Forma-1-ben. De határozottan úgy érzem, hogy teljesen más versenyző vagyok ahhoz képest, mint aki voltam 2017-ben, Melbourne-ben.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!