Stroll vs. Sainz: Az FIA döntött, ki a bűnös - F1VILÁG.HU

Stroll vs. Sainz: Az FIA döntött, ki a bűnös

HIRDETÉS
Bahrain Grand Prix Race

Carlos Sainz és Lance Stroll egymást hibáztatták a Bahreinben történt ütközésüket követően – az FIA kivizsgálta az esetet, és „ítéletet” is hozott az ügyben.

Sainz a bokszutcából hajtott ki, amikor az első kanyarban Lance Stroll, a Williams versenyzője mellé ért – a két pilóta összeütközött, ami mindkettejük versenyének végét jelentette.

A futamot követően mindketten a másikat hibáztatták az incidensért, ám miután az FIA meghallgatta az illetékeseket, a versenybírák úgy döntöttek, Carlos Sainz volt az, aki túl optimista volt a manőver végrehajtásakor.

Az esetért így elsősorban ő hibáztatható a stewardok szerint, így a következő, Orosz Nagydíjra 3 rajthelyes büntetéssel sújtották, emellett pedig 2 büntetőpontot is bezsebelt.

„Láttam, hogy Sainz Jr. jön ki a bokszból. 50 vagy 60 méterre voltam előtte a fékezési zónában, már fordultam, amikor oldalról belém jött. Nincs túl sok minden, amit mondhatnék, egyszerűen nevetséges” – nyilatkozta Stroll a futam után.

Sainz másképp gondolkodik az esetről: „Láttam, hogy szélesebben fordul. Azt hittem, tartja az ívet, és hagy helyet nekem. Nem is blokkoltam a kerekeket, csak fordultam, és aztán megjelent, mintha ott sem lennék. Nem látott, vagy nem számított rám, különben hagynia kellett volna helyet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!