Friss hírek

Súlyos autóbalesetéről mesélt Pierre Gasly

Súlyos, 2016-os autóbalesetéről mesélt a minap egy interjúban a Toro Rosso ifjú versenyzője, Pierre Gasly. A francia tehetség elárulta, azt hitte, elveszíti édesanyját a szörnyű ütközésben.

Gasly épp a GP2-es sorozat silverstone-i versenyhétvégéjére tartott, amikor autójukkal súlyos balesetet szenvedtek, mely során a jármű többször átpördült a tengelye körül, és végül a feje tetején állt meg.

„Én hátul ültem, középen. Édesanyám pedig mellettem, balra” – mondta a Toro Rosso pilótája a minap egy interjúban.

„Baleseteztünk, az autó négyszer megpördült, és végül 50 méterre az úttól, a feje tetején állt meg. Vér volt mindenhol – mindenhol vért láttam. Azt hittem, édesanyám meghal. Nem kapott levegőt, és halálra volt rémülve, akárcsak én.”

A balesetből szerencsére nem lett tragédia – Gasly édesanyja viszont 3 hónapig kórházban volt, az ifjú versenyző pedig egy csigolyatöréssel megúszta. Gasly ráadásul sérülései ellenére versenyzett a folytatásban, sőt, Silverstone-ban megszerezte első GP2-es győzelmét, majd év végén a bajnoki címet is.

„Mindent beleadtam, hogy bekerüljek a Forma-1-be. Bár tudtam, hosszú és rögös út vár rám, és csak 20 versenyzőnek van hely, nem voltak kétségeim.”

Gasly idén debütált a száguldó cirkuszban, jövőre pedig már egy teljes szezont végigversenyezhet a Toro Rosso színeiben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!