Friss hírek

Súlyos balesete után Newey a Red Bull segítségére sietett Isztambulban

Súlyos kerékpárbaleset miatt több versenyt is ki kellett hagynia a Red Bull főtervezőjének, Adrian Newey-nak, a szakember azonban már bevethető állapotban van, Törökországban pedig nagy segítségére is volt csapatának.

A neves szakember több műtéten is átesett balesetét követően, és bár még nem épült fel teljesen, a bő egy héttel ezelőtti Török Nagydíjon már feltűnt a Red Bull F1-es csapartának garázsában.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko úgy fogalmazott, Newey távolléte nem okozott különösebb gondokat az istállónak, visszatérésekor azonban nagy segítségére volt a mérnököknek.

A német Sky Sport F1 televíziónak nyilatkozva a szakember elárulta, a Red Bull komoly problémákkal találta szemben magát Isztambulban, a pálya felülete ugyanis sokkal jobb volt, mint várták, emiatt pedig rengeteget küszködtek az alulkormányzottsággal. Newey viszont szakértelmével hamar megoldotta a problémát.

„Jól be vagyunk rendezkedve, de természetesen Newey a kulcsemberünk” – mondta Marko, amikor a főtervező távollétének hatásairól kérdezték.

„Kezdetben nem tudtuk, mennyire komolyak a sérülései, és több műtéten is átesett. Most viszont visszatért. Nem akarom azt mondani, hogy teljesen felépült, de itt van, hogy tegye a dolgát, és azonnal felismerte azokat a nehézségeket, amikkel küszködtünk a beállítások terén.”

Marko elárulta, a csapat Milton Keynes-i központjában kőkeményen dolgoznak azon, hogy a szezon hátralévő versenyein a lehető legjobb formában legyenek.

Christian Horner csapatfőnök egyébként a törökországi verseny után azt mondta, arra számítanak, hogy a Mercedes előnyben lesz a hétvégi Amerikai Nagydíjon.

„Tudjuk, hogy a következő versenyhelyszín, Austin erős pálya volt Hamilton számára az elmúlt néhány évben” – mondta a szakember.

„Mexikó és Brazília viszont nekünk kedvezhet, a tengerszint feletti magasságuk feküdt nekünk a múltban. Hogy utána, az utolsó három versenyen mire számíthatunk, azt nem igazán tudom. Lenyűgöző lesz, az biztos, de tényleg a lehető legjobb formánkat kell nyújtanunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!