Super Aguri: Eljött az ítélet napja

A Super Aguri vezetése biztos benne, hogy csapata rajthoz állhat majd a jövő hétvégén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, bár továbbra sem tudni, miként haladnak a tárgyalások a lehetséges befektetőkkel.

A Super Aguri vezetése biztos benne, hogy csapata rajthoz állhat majd a jövő hétvégén megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, bár továbbra sem tudni, miként haladnak a tárgyalások a lehetséges befektetőkkel.

Az, hogy a Super Aguri főtámogatója, az SS United a tavalyi év közepe óta fizetésképtelen, komoly kihatással volt a csapat felkészülési programjára, amit az is bizonyít, hogy nehéz anyagi helyzete miatt még egyetlen tesztprogramon sem vett részt az idei esztendőben.

Mindezek ellenére a gyárban keményen folyik a munka, hogy minden elkészüljön a szezonnyitóig, melyre a jövő hétvégén kerül sor Melbourne-ben.

Az Autosport úgy tudja, hogy jelenleg két különböző egyezségről folynak a tárgyalások, ám egyiket sem támogatja mindkét fél (Honda és Suzuki) egyidejűleg.

Megbízható források szerint a brit tanácsadói vállalat, a Magma Group készen áll arra, hogy részesedést vásároljon a csapatból. A hírek szerint a cég képviselői már Japánban vannak, hogy érvényre juttassák akaratukat.

Annak ellenére, hogy Aguri Suzuki továbbra sem nyilatkozik az ügyben, úgy tűnik, hamarosan megoldódik a helyzet, legalábbis a japán gárda technikai igazgatója, Daniel Audetto szerint.

“Minden a helyes irányba halad” – mondta a szakember az Autosportnak. “A csapat keményen dolgozik, hogy az SA08-as modell készen legyen az Ausztrál Nagydíjra.”

Audetto az Autosprint magazinnak azt is elmondta, hogy a mai tárgyalások kulcsfontosságúak, ugyanis holnap kezdik meg a csapatok az autóik és felszereléseik szállítását Ausztráliába.

“A helyzet nem egyszerű, de magabiztosak vagyunk” – mondta az olasz magazinnak. “Jelenleg is folynak a tárgyalások, és egy olyan céggel tárgyalunk, amely bevásárolná magát a csapatba, ezzel biztosítva számunkra azt az anyagi hátteret, amellyel gond nélkül végig tudnánk versenyezni az idei évet.”

“Mindennek el kell dőlnie március 5-ig, mert utána már nem lesz lehetőségünk Ausztráliába küldeni az elemeket” – tette hozzá Audetto.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS