Sürgős kormányzati segítséget kér a Spanyol Nagydíj

Fotó: Toro Rosso
BARCELONA, SPAIN - MAY 11: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Scuderia Toro Rosso STR14 Honda on track during final practice for the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 11, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1ZA4WSEW51W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Sürgős segítséget várnak a kormánytól a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szervezői, máskülönben komoly veszélybe kerül a barcelonai verseny jövője.

A katalán verseny 1991 óta része az F1-es versenynaptárnak, jövője azonban egy ideje igencsak kérdéses, szerződése ugyanis idén eljár.

Csak olaj volt a tűzre, hogy a Forma-1 tulajdonosai nemrég bejelentették, 2020-ban ismét megrendezik a Holland Nagydíjat, a verseny időpontja ráadásul májusra esik majd.

A katalán autóklub (RACC) pénteken hivatalos levélben kérte arra a kormányt, segítsen biztosítani a Forma-1-es Spanyol Nagydíj jövőjét.

A versenyrendezők azzal érvelnek, a Forma-1-es nagydíj komoly előnyökkel jár a spanyol gazdaság számos szegmensében, ez számszerűsítve 163 millió eurót jelent, nem is beszélve arról a 2700 munkahelyről, melyet a Spanyol Nagydíj megrendezése révén teremteni tudnak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!