Sürgős megoldásra van szüksége a Ferrarinak

Azonnali válaszokat szeretne kapni a Spanyol Nagydíjon látott gyenge formát illetően a Ferrari Forma-1-es csapata.


Azonnali válaszokat szeretne kapni a Spanyol Nagydíjon látott gyenge formát illetően a Ferrari Forma-1-es csapata.

Bár Sebastian Vettel a két Mercedes mögött a harmadik helyen ért célba Barcelonában, autójának tempója közel sem volt annyira versenyképes, mint amire az istálló számított – főleg a rengeteg fejlesztés után.

Az időmérő edzésen Vettel például 462 ezredmásodpercet veszített a katalán pálya utolsó szektorában a Mercedeshez képest – az első szektorban további 160, a másodikban 207 ezredes hátrányban volt.

A Ferrari azért is aggódik a gyengélkedés miatt, mert a barcelonai hétvége általában remek indikátorként szolgál a következő két verseny, a monacói és a kanadai vonatkozásában.

„Van némi hátrányunk most” – mondta Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

„Meg kell tudnunk, hogy a pálya miatt volt-e így, vagy miattunk történt a dolog. Kedden és szerdán jó lenne megtudni, mi a helyzet. Ha valami gond van, akkor nem fogok kritizálni senkit, vállalom a felelősséget, hiszen én vagyok itt a csapat vezetője.”

„Ha valami nem oké és visszaléptünk a teljesítményt illetően, akkor be kell vallanunk, hogy hibáztunk a fejlesztésekkel. Jelenleg a számok azt mutatják, hogy a megoldásaink jók, de a valóságban annyira azért mégsem, szóval van tennivalónk.”

Arrivabene azt mondja, a harmadik szektorban jelentkezett problémák a kigyorsításokkal vannak összefüggésben, ami főleg a Kanadai Nagydíj miatt lehet majd aggasztó a jövőben.

„Ha nem tudjuk megoldani, az nem Monacóban jelent majd gondot, hiszen ott speciális beállításaink vannak, hanem Kanadában” – folytatta a szakember.

„Szóval nem szeretnék ugyanezekkel a problémákkal szembesülni Kanadában, mert az egy rémálom lehet, még ha dobogóra állunk is.”

Ahogy a többi csapat, a Ferrari is keményen dolgozik ma, illetve holnap, a 2015-ös szezon első idényközi tesztjén, Barcelonában.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS