Sűrű szombat a Ferrarinál: Versenyszimulációk és időmérős körök - F1VILÁG.HU

Sűrű szombat a Ferrarinál: Versenyszimulációk és időmérős körök

HIRDETÉS
Szombaton gőzerővel folytatta a felkészülést a 2021-es Forma-1-es idényre a Ferrari csapata. Az istálló két pilótával dolgozott Bahreinben, a programba pedig versenyszimulációk és időmérős etapok is belefértek.
FERRARI F1 TEST BAHRAIN - SABATO 13/03/2021
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Az első négy órában Carlos Sainz körözhetett az SF21-es versenyautóval, a spanyol pilóta főleg a hosszabb etapokra koncentrált a Pirelli keményebb keverékű, C2-es és C3-as keverékeit használva.

Sainz végül 56 körig jutott, és a 13. helyen zárt. Délután Charles Leclerc vette át a volánt, ő 73 kört tett meg az új Ferrarival, és számára is néhány hosszú etappal kezdődött a program.

A nap utolsó szakaszában aztán a monacói néhány időmérő-szimulációra is sort kerített a Pirelli különböző keverékeivel. Legjobbját a C5-ös vegyülettel futotta meg: 1 perc 30,886 másodperces ideje a 6. helyre volt elegendő.

„Újabb sűrű napunk volt Bahreinben, közel 700 km-t tettünk meg 8 óra alatt” – mondta a Ferrari versenyigazgatója, Laurent Mekies.

„Az időjárás sokkal jobb volt, mint pénteken, habár a szél még mindig jelen volt, főleg a nap elején. Sokat dolgoztunk a Pirelli gumik kezelésén a hosszú etapokon, és rengeteg adatot gyűjtöttünk, amiket most gondosan kielemzünk. Az utolsó órában elkezdtük megnézni, milyen az SF21-es igazi teljesítménye, és ezen a téren is sok hasznos információt gyűjtöttünk.”

„Ez a 3 tesztnap rendkívül fontos, és metodikusan állunk hozzá a feladatokhoz, mivel az itt elvégzett munka lesz a kulcsa annak, hogyan vágunk neki az idei szezonnal. A legfontosabb dolog ezért az, hogy teljesítsük a tervezett programot, és ezt eddig sikerült is megtenni. Ami a riválisokat illeti, elkezdhetünk gondolkodni ezen két hét múlva, a Bahreini Nagydíj időmérőjén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!