Orosz Nagydíj

Susie Wolff is autóba ül a silverstone-i teszten

Először vehet részt hivatalos Forma-1-es teszten a Williams alakulatának női pilótája, Susie Wolff.


Először vehet részt hivatalos Forma-1-es teszten a Williams alakulatának női pilótája, Susie Wolff.

A 31 esztendős hölgy egy ideje már tagja a grove-i alakulatnak, idén pedig fejlesztési versenyzőként aerodinamikai teszten is segítette a Williams munkáját, feladatköre azonban főképp a szimulátorban zajló fejlesztésekre összpontosul.

A királykategória mezőnye ezen a héten, július 17-től 19-ig Silverstone-ban tesztel, ahol főképp fiatal, vagy kevés Forma-1-es tapasztalattal rendelkező versenyzők munkálkodnak majd.

Itt próbálhatja ki magát Susie Wolff is.

„Ez egy fantasztikus lehetőség számomra, most pedig rajtam a sor, hogy jól felkészüljek a nagy napra” – mondta a Williams női versenyzője.

„Nagy kihívás lesz, de a legfontosabb, hogy szolid és következetes munkát végezzek, és jó visszajelzéseket adjak a csapatnak.”

Wolff a teszt utolsó napján, pénteken ül majd autóba; rajta kívül a 22 esztendős Daniel Juncadella is kipróbálhatja magát. Ő jelenleg a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyez, az elmúlt években azonban remek teljesítményt nyújtott formaautókkal.

A silverstone-i teszten a Williams versenyzője, Pastor Maldonado is autóba ül majd, ő csütörtökön rója a köröket az FW35-ös versenygéppel, feladata pedig a Pirelli új abroncsainak kiértékelése lesz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS