Susie Wolff is reagált, az FIA-elnök nőgyűlölő magatartása zavarja - F1VILÁG.HU

Susie Wolff is reagált, az FIA-elnök nőgyűlölő magatartása zavarja

Azt követően, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított a Mercedes-főnök Toto Wolff, valamint felesége ellen, Susie Wolff közleményben reagált: azt mondja, „mélyen sértik” azok a vádak, amiket felhoztak ellenük.

Ahogyan arról nemrég az F1Világ.hu is beszámolt, az FIA kedden közleményt adott ki, melyben megerősítette, vizsgálatot kezdeményeztek a Mercedes F1-es csapatát irányító Toto Wolff, valamint felesége, az F1 Academy ügyvezetője, Susie Wolff ellen. A feltételezések szerint Wolff bizalmas információk birtokába juthatott a Formula One Management (FOM) tevékenységeivel kapcsolatban, melyek rivális csapatfőnököknek nem állnak rendelkezésére — miközben felesége, Susie a csapatfőnökök közti megbeszélésekről szerezhetett információkat, melyek előnyösek lehetnek a FOM számára. 

A hírre aztán reagált a Mercedes F1-es csapata is, ebben azt írják: „A csapat felé semmiféle kommunikáció nem történt az FIA megfelelőségi osztályától az ügy kapcsán, és nagyon meglepő, hogy egy sajtóközleményből szereztünk tudomást a vizsgálatról.”

De az ügyben a Formula One Management is közleményt adott ki, ebben azt írják, téves, amit a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) állít. Az F1 által kiadott kommüniké említést tesz arról is, az FIA nem egyeztetett velük az ügy kapcsán.

Az F1 Academy ügyvezetőjeként tevékenykedő Susie Wolff szintén reagált, azt írta, nem lepődött meg a történteken.

„Mélyen megsértettek, de sajnos nem leptek meg a ma este nyilvánosan felhozott vádak” — fogalmazott. „Elszomorító, hogy a feddhetetlenségemet ilyen módon megkérdőjelezik, különösen akkor, amikor úgy tűnik, hogy az egész megfélemlítő és nőgyűlölő viselkedésben gyökeredzik, és inkább a családi állapotomra, mintsem a képességeimre összpontosít.”

„A motorsportban való pályafutásom során számos akadállyal találkoztam és küzdöttem le ezeket, és nem hagyom, hogy ezek az alaptalan vádak beárnyékolják az F1 Academy iránti elkötelezettségemet és szenvedélyemet.”

„Nőként ebben a sportban szembesültem kihívásokkal, de megingathatatlan az elkötelezettségem a korlátok lebontása és a jövő nemzedékek előtti út kitaposása szempontjából. A lehető leghatározottabban visszautasítom ezeket a vádakat.”

Az, hogy Susie Wolff a nőgyűlölő viselkedést hozta fel nyilatkozatában, minden bizonnyal az FIA-elnök Ben Sulayemre utal, akit az elmúlt hónapokban már vádoltak meg szexista megjegyzései miatt. Weboldalának egy régi, archivált verzióján a szakember azt írta, „nem kedveli azokat a nőket, akik okosabbnak gondolják magukat a férfiaknál, mert ez nem igaz”.

Ezzel kapcsolatban Mohammed Ben Sulyem később azt nyilatkozta: „Mit mondtam, ha mondtam? Tegyük fel, hogy én voltam. Elmondom pontosan miről volt szó. Az állt ott: ‘Utálom, amikor a nők azt gondolják, okosabbak nálunk’. De ők is utálják, amikor a férfiak azt gondolják, okosabbak, mint ők.”

Hirdetés

„Mondtam én azt, hogy okosabbak vagyunk? Nem. Mondtam, hogy ők kevésbé okosak? Nem. Az isten szerelmére, ha ez az egyetlen dolog, amijük van ellenem, akkor kérem, legyenek a vendégeim, ennél rosszabbat is tehetnének.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Susie Wolff is reagált, az FIA-elnök nőgyűlölő magatartása zavarja
Leclerc nagyon bízik a Ferrari versenytempójában
Jól fizet a fogadóiroda Leclerc és Russell győzelmére (X)
Az elszúrt időmérő után erős versenyt remél Perez
Ekkor rajtol ma a Forma-1-es Bahreini Nagydíj!
forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!