Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Sutil: A célbaérés pontot érhet Melbourne-ben

Mindenképpen a célbaérésre törekszik az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a Force India versenyzője, Adrian Sutil, szerinte ugyanis ebben az esetben nagyon jó esélye lesz arra, hogy pontot szerezzen csapatának.


Mindenképpen a célbaérésre törekszik az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a Force India versenyzője, Adrian Sutil, szerinte ugyanis ebben az esetben nagyon jó esélye lesz arra, hogy pontot szerezzen csapatának.

Sutil az indiai istálló internetes lapjának nyilatkozva elmondta, eredményes tesztidőszakon vannak túl, és úgy érzi, megbízható autóval vághatnak neki a 2011-es idénynek.

„Nagyon sokat teszteltünk és eredményes munkát végeztünk az abroncsokkal is, ami nagyon jó, hiszen ez az egyik legfontosabb terület, amit meg kell értenünk” – mondta a Force India versenyzője.

„Megbízható autónk van, ami nagyon pozitív, és ez nyilván hasznunkra válik az első néhány versenyen. De még szükségünk van némi sebességre, és egy kis időre, hogy megértsük a fejlesztéseket és az autó aerodinamikai oldalát. Ebből a szempontból az első versenyek nehezek lehetnek, de fel kell vennünk a tempót.”

Sutil hozzátette, az új szabályok egyértelműen érdekesebbé teszik a versenyeket, ám a pilóták számára is óriási kihívást jelentenek.

„Véleményem szerint az új szabályok meglehetősen érdekesek. Kihívást jelentenek a versenyzők számára, hiszen jobban kell koncentrálnod, mivel még több gombbal és kapcsolóval kell operálni az időmérőn és a versenyen.”

Ami pedig a szezon első versenyét illeti: Sutil szerint a célbaérés kulcsfontosságú lehet, Ausztráliában ugyanis rendre őrült futamokat láthatunk, ami miatt jók az esélyek a pontszerzésre, ha egy pilóta teljesíti a teljes távot.

„Remélem, hogy be tudjuk fejezni az évadnyitót, mivel tavaly a váltó megfosztott minket ettől. Mindig jó érzés befejezni az első futamot, az ember ekkora éli át igazán, hogy elkezdődött az idény. Ausztráliában elég őrült versenyt futottunk tavaly, amint az eső megérkezett: ha jól emlékszem, mindössze 10 autó ért célba.”

„Ez az oka annak is, hogy azt gondolom, fontos befejezni egy futamot Melbourne-ben – általában pontot szerzel, ha meglátod a kockás zászlót.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!