Sutil bevallotta, hogy fogynia kellett a télen - F1VILÁG.HU

Sutil bevallotta, hogy fogynia kellett a télen

HIRDETÉS

Adrian Sutil bevallotta, hogy jelenlegi is fogyókúrán van, mert súlyt kell veszítenie az eddiginél is szigorúbb technikai szabályok miatt.


Adrian Sutil bevallotta, hogy jelenlegi is fogyókúrán van, mert súlyt kell veszítenie az eddiginél is szigorúbb technikai szabályok miatt.

Már a tavalyi évben is felmerült, hogy az 1.6 literes V6-os turbómotorok bevezetése hátrányosan érintheti a magasabb versenyzőket, ugyanis a csapatoknak nem lesz könnyű minimalizálni az autók súlyát, így a versenyzőknek a lehető legkönnyebbnek kell lenniük.

A 184 cm magas Sutil elárulta, hogy a téli időszakban az egyik legfőbb fókusz azon volt, hogy minél több súlyt veszítsen.

„Az edzés az elmúlt évekhez hasonló volt, de nagyobb fókusz volt a súlyvesztésen” – mondta a német versenyző a Sauber új autójának mai bemutatóján.

„Magas versenyző vagyok és mindig is a súlyhatáron mocorogtam. Most azonban az utolsó néhány kilót le kellett adnom. Már most jó vagyok, de nem is ettem sokat karácsony és szilveszter között.”

Sutil az idei évben csatlakozott a Sauber istállóhoz, miután F1-es karrierje eddigi részét a Force India különböző iterációiban töltötte, ahova először mint tesztpilóta csatlakozott 2006-ban, mikor a gárda neve még Minardi volt.

Úgy érzi, hogy az idei évben végbemenő komoly szabálymódosítások minimalizálják azt a hátrányt, amit esetleg az új csapathoz való alkalmazkodás okozhatna számára.

„Időbe telik, míg alkalmazkodsz, azonban az új szabályok miatt az idei év mindenki számára teljesen új lesz” – folytatta. „Szóval a csapatváltás jókor jött, hiszen ezzel nem vagyok hátrányban a többi versenyzővel szemben.”

„Mindenki tiszta lapról indul.”

Hirdetés

Ami pedig az idei célokat illeti, Sutil elmondta, hogy a nyolcadik vagy annál előkelőbb helyen szeretne végezni a bajnokságban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!