Sutil elhintette, jövőre is a Force Indiánál marad

A Force India versenyzője, Adrian Sutil elhintette, 2014-ben is az india kiscsapatnál folytatja Forma-1-es pályafutását, miután sikerült megállapodnia a gárda vezérkarával.


A Force India versenyzője, Adrian Sutil elhintette, 2014-ben is az india kiscsapatnál folytatja Forma-1-es pályafutását, miután sikerült megállapodnia a gárda vezérkarával.

Az istálló tulajdonosa, Dr. Vijay Mallya a napokban kijelentette, csak december második felében tesznek bejelentést arról, milyen versenyzőpárossal folytatják jövőre, azt azonban már egy ideje sejteni lehetett, hogy Adrian Sutil a Force India színeiben folytathatja 2014-ben is.

Erre enged következtetni a német versenyző legutóbbi, interlagosi nyilatkozata is.

„Igen, tudom, hogy hol leszek jövőre” – mondta a 30 esztendős pilóta.

„Aláírtam valahová, de a csapat elvei miatt nem beszélhetek még róla. Viszont nagyon boldog vagyok. Mindig az én döntésem volt, hogy aláírok-e, vagy sem.”

Habár Sutil gondosan ügyelt arra, hogy ne erősítse meg a Force Indiával létrejött megállapodást, elismerte, valójában csak figyelemmel kísérte a versenyzői piac alakulását, aktív tárgyalásokat nem folytatott más csapatokkal.

„Természetesen körülnéztem én is. De ez az adott helyzettől függ, hiszen máskor egy szerződés sem jelent sokat. Rengeteg minden történik manapság, szóval kívülről szemléltem az eseményeket. De az én helyzetem talán más, mint a többi versenyzőé.”

Sutil emellett kifejtette, örül annak, hogy 2014-ben is Mercedes-motorokkal versenyezhet majd a száguldó cirkuszban.

„Hiszek a német technikában és az angol mérnökökben. Nagyon jól működik a két dolog együtt. De nincs bizonyítékunk arra, hogy ez a motor lesz a legjobb jövőre. Csupán a tapasztalat azt diktálja, hogy a Mercedes képes nagyon erős motorral előállni.”

„Viszont a Ferrari is nagyszerű gyártó, illetve a Renault is komoly történelemmel bírt a turbókorszakban, szóval ők is erősek lehetnek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!