Sutil helyben hagyta a Renault tulajdonosát

A Kínai Nagydíjat követően összeverekedett a Renault F1-es csapatát birtokló Genii Capital ügyvezető igazgatójával, Eric Lux-szal a Force India istálló versenyzője, Adrian Sutil.


A Kínai Nagydíjat követően összeverekedett a Renault F1-es csapatát birtokló Genii Capital ügyvezető igazgatójával, Eric Lux-szal a Force India istálló versenyzője, Adrian Sutil.

A német pilóta a kínai versenyt követően egy helyi – az M1NT nevet viselő – nightclubban múlatta az időt a mclarenes Lewis Hamiltonnal, aki idei első győzelmét ünnepelte Sanghajban. Néhány ital elfogyasztása után azonban Sutil összetűzésbe keveredett a Genii Capital ügyvezető igazgatójával, Eric Lux-szal, aki a múlt hétvégi Török Nagydíjon is sérülésekkel a nyakán jelent meg az F1-es paddockban.

Az eset nyilvánosságra kerülését követően Sutil sajtóközleményt adott ki, melyben sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és kijelentette, a sérülés egy véletlen baleset következménye.

„Az eseményen – melyen magánemberként vettem részt – történt valami, ami nagyon balszerencsés akció volt a részemről” – írja a német versenyző.

„Akaratlanul megsebesítettem egy másik személyt. Nagyon sajnálom az incidenst és elnézést kértem érte. Mivel ez egy magánügy, és nem áll semmiféle kapcsolatban az F1-gyel, illetve F1-es tevékenységemmel, remélem, megértik, hogy nem kívánok válaszolni további kérdésekre ezzel kapcsolatban.”

A pletykák szerint egyébként Eric Lux nyakát egy törött pohár sebesítette meg, a vágások pedig még három héttel az eset után is látszottak a szakember nyakán.

A Lotus Renault GP egyik szóvivője megerősítette, hogy a Genii Capital ügyvezetője valóban érintett volt egy összetűzésben, ám nem kívánta kommentálni a történteket.

„Megerősíthetem, hogy volt egy incidens vasárnap a Kínai Nagydíj után, melyben Eric Lux is érintett volt” – nyilatkozta a szóvivő.

„A Lotus Renault GP azonban nincs abban a helyzetben, hogy kommentálja a történteket, mivel ez Eric, illetve egy másik személy magánügye.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) – noha nemrégiben szabályt hozott a rossz példát mutató versenyzők szankcionálásáról – nem kíván vizsgálatot indítani az ügyben.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!