Sutil: Még nem dobott ki a Force India - F1VILÁG.HU

Sutil: Még nem dobott ki a Force India

HIRDETÉS

Adrian Sutil, a Force India versenyzője cáfolta azon lapértesüléseket, melyek szerint biztos, hogy távozik csapatától a 2011-es évadot követően, helyét pedig Nico Hülkenberg veszi át.


Adrian Sutil, a Force India versenyzője cáfolta azon lapértesüléseket, melyek szerint biztos, hogy távozik csapatától a 2011-es évadot követően, helyét pedig Nico Hülkenberg veszi át.

A Motorsport-Total.com című internetes szaklap kész tényként közölte nemrégiben, hogy az indiai kiscsapat jelenlegi teszt –és tartalékversenyzője, Nico Hülkenberg mindenben megállapodott a vezetőséggel, így jövőre ismét rajthoz állhat a Forma-1-ben.

Adrian Sutil nemrégiben úgy nyilatkozott, szeretné, ha rövid időn választ kapna csapatától arra vonatkozóan, milyen versenyzőpárossal vág neki a 2012-es évadnak, még ha a gárdát irányító Vijay Mallya korábban ki is jelentette, csak december közepén tesz bejelentést ezzel kapcsolatban.

Sutil az Auto Motor und Sport című német szaklapnak adott nyilatkozatában a minap elmondta, a Force India még nem döntött versenyzőiről, így a Hülkenbergről szóló hírek hamisak.

„Vijay azt mondta nekem, hogy még nem született döntés, és hogy a Hülkenbergről szóló hírek nem igazak” – mondta a német.

„Semmi okom nincs arra, hogy ne higgyek neki, mindig nyílt és őszinte volt velem.”

A magazin mindazonáltal tudni véli, habár Sutil hosszú ideje tagja az indiai alakulatnak, a nemrégiben érkezett új támogatónak, a Saharának köszönhetően a csapatnak már nincs szüksége a német versenyző szponzoraira.

Sutil egyetlen lehetősége tehát a Williams lehet 2012-re, miután a versenyző menedzsere, Manfred Zimmermann korábban kizárta annak lehetőségét, hogy pártfogoltja a Lotusnál, a Virginnél, vagy a HRT-nél folytatja F1-es pályafutását.

Ugyan a Renault alakulata továbbra sem tudja, kit ültet Vitaly Petrov mellé a jövő évben, szinte kizárható, hogy Sutilnak esélye lenne, hiszen a 28 éves versenyző még a szezon első felében összetűzésbe keveredett az istállót birtokló Genii Capital ügyvezetőjével, Eric Lux-szal.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!