Friss hírek

Sutil: Mindenki megérdemel egy második esélyt

Adrian Sutil visszavágott azoknak, akik úgy vélik, rosszul döntött a Force India csapata, amikor nem Jules Bianchi, hanem ő mellette tette le a voksát az idei évadra.


Adrian Sutil visszavágott azoknak, akik úgy vélik, rosszul döntött a Force India csapata, amikor nem Jules Bianchi, hanem ő mellette tette le a voksát az idei évadra.

Az indiai alakulat csütörtökön jelentette be, hogy Sutil lesz Paul di Resta csapattársa a 2013-as szezonban.

A német tehetség így tehát egy második esélyt kapott a csapattól azt követően, hogy a 2011-es szezont követően a gárda megvált tőle, miután egy törött pezsgőspohárral súlyosan megsebesítette a Lotust tulajdonló Genii Capital ügyvezetőjét, Eric Luxot.

„Mindenki követhet el hibát az életben” – mondta Sutil újságíróknak nyilatkozva Barcelonában.

„Ha nem hibázol, soha nem fejlődsz. Nem hiszem, hogy van olyan ember, aki még egyetlen hibát sem követett el életében. Az enyém egy kicsit talán más volt, és nagy nyilvánosságot kapott, de vannak, aki talán még ennél is nagyobbat hibáznak, és senki sem beszél róluk.”

„Ha valaki valami rosszat tesz – akár én, akár valaki más –, megadom a lehetőséget arra, hogy megmutassa, jó ember, adok neki második esélyt. Úgy gondolom, én is nagyon hasonló helyzetben vagyok most.”

„Nyilvánvalóan ez egy kemény üzlet, de senki sem tökéletes, és ezért is kaland az élet.”

Sutil elmondta, nagy célokat tűzött ki maga elé – szeretne dobogókért harcolni az idei évben, később pedig futamot is nyerne a Forma-1-ben.

„Már az első teszten láttam némi fejlődést a csapat részéről. Vannak új emberek az istállónál, új struktúra épült fel, és minden egy kicsit jobb. Jó látni ezt.”

„Továbbra is kiscsapatnak számítunk, de meggyőződésem, hogy jó évünk lehet. Nagy célokat tűztem ki magam elé. Nem azért vagyok itt, hogy az ötödik vagy hatodik helyért harcoljak. Dobogóra akarok állni. Nagyobb céljaim vannak már. Nyerni szeretnék a jövőben, én akarok lenni az egyik legjobb versenyző a Forma-1-ben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Sutil: Mindenki megérdemel egy második esélyt
Ocon: Alonso a példaképem volt, most a csapattársam lesz
A Mercedes egyelőre nem kacérkodik más versenyzőkkel
Kvyat lesz az Alpine tartalékosa 2021-ben
Bemutatta F1-es autóját az Alpine