Sutil: Nem ajánlott állást a Toyota - F1VILÁG.HU

Sutil: Nem ajánlott állást a Toyota

HIRDETÉS

Adrian Sutil cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a szezon második felében már a Toyota csapatát erősíti majd, noha úgy gondolja, készen áll arra, hogy egy gyári csapat versenyzője legyen a Forma-1-ben.

Adrian Sutil cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a szezon második felében már a Toyota csapatát erősíti majd, noha úgy gondolja, készen áll arra, hogy egy gyári csapat versenyzője legyen a Forma-1-ben.

A Toyota hamarosan döntéshelyzet elé kerül, ugyanis Ralf Schumacher jelenleg is érvényben lévő szerződése az év végén lejár a csapattal, és a vezetőségnek komolyan el kell gondolkodnia azon, kit szerződtet Trulli mellé a 2008-as idényre.

Ralf Schumacher ugyanis az elmúlt versenyeken maga alatt teljesített, és egyes értesülések szerint, ha az Észak-Amerikai versenyeken nem javul a teljesítménye, a Francia Nagydíjon már nem állhat rajthoz a kölni bázisú csapat színeiben.

Egyesek szerint a Spyker feltörekvőben lévő újonca, az ugyancsak német Adrian Sutil veheti majd át az ifjabbik Schumacher esetlegesen megüresedő helyét a Toyotánál, azonban az érintett cáfolta, hogy bármiféle alapja lenne a pletykáknak.

“Rengeteg mindent mondanak mostanában” – mondta Sutil az Autosportnak adott nyilatkozatában. “Különösen Monaco után, ahol a harmadik szabadedzést megnyertem az esőben. Azonban még túl korai lenne bármit is mondani. Rengetegen érdeklődnek irántam más csapatokból, és sokan közlik velem, remek munkát végzek a Forma-1-ben. Viszont nem kaptam még konkrét ajánlatot. Ezek csak híresztelések, és a szezon közepéhez közeledve egyre többet hallhatunk majd ilyeneket.”

Sutil ugyanakkor elmondta, elég felkészültnek érzi magát ahhoz, hogy a jövő évben már egy élcsapatban versenyezzen. A német pilóta még csak idén debütált a Forma-1-ben, ám úgy érzi, már most megállná a helyét a nagyok között.

“Úgy gondolom, hogy felkészültem. Természetesen mindig van mit tanulni, de szerintem egy jó autóval, egy jobb autóval is kimagaslóan tudnék teljesíteni” – magyarázta. “Nem kell új dolgokat tanulnod egész karriered során, mindössze rendelkezned kell egy olyan képességgel, hogy könnyedén alkalmazkodni tudj az új autóhoz és környezethez. Három évet húztam le az F3-ban, és az elmúlt két évben már a nagyok között versenyeztem. Jól szerepeltem, így nem éreztem olyan nagy különbséget, mikor megérkeztem a Forma-1-be.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!