Sutil rászolgált Mallya bizalmára - F1VILÁG.HU

Sutil rászolgált Mallya bizalmára

A Force India csapattulajdonosa, Vijay Mallya elmondta, hogy Adrian Sutil menetelése a Monte-Carlói Nagydíjon bizonyította, megérte hinni a német versenyzőben, és lehetőséget biztosítani számára az idei évben.

A Force India csapattulajdonosa, Vijay Mallya elmondta, hogy Adrian Sutil menetelése a Monte-Carlói Nagydíjon bizonyította, megérte hinni a német versenyzőben, és lehetőséget biztosítani számára az idei évben.

Az indiai milliárdos szerint Sutil rászolgált bizalmára, miután kis híján megszerezte csapata legjobb eredményét, egy negyedik helyet az esős Monacóban, ahol az utolsó pillanatokban lökte ki a Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen.

“Adrian Sutil hatalmas tehetség, és mindene megvan ahhoz, hogy sikeres legyen. Boldogok vagyunk, hogy a mi csapatunkat erősíti” – mondta Mallya.

 

“Néhányan kérdőre vontak, hogy miért tartottam meg az idei évre, hiszen a versenyek többségét nem fejezte be, azonban úgy gondolom, hogy a múlt heti szereplése engem igazol.”

Mallya továbbá dicsérő szavakkal illette a csapat összes dolgozóját, és külön kiemelte egy kiállásos stratégiájukat, ami véleménye szerint döntő fontosságú volt a versenyen.

“A stratégia rendben volt, a beállítások jók voltak, és nagyon jó érzés volt látni egy Force India versenygépet a negyedik helyen körözni Monacóban. Hét percre voltunk a mennyországtól. Szerencsétlenek voltunk, de ilyen a versenyzés” – magyarázta az üzletember.

“Nem mondhatom azt, hogy nem voltam csalódott, mert igenis az voltam, azonban túl kell jutnunk ezen, és a pozitívumokat kell magunkkal vinnünk. Egy kiállásos stratégián voltunk, jól megtankolt autóval mentünk. Mondtam versenyzőimnek, hogy próbáljanak meg óvatosan menni az első körben, és ne csináljanak butaságot.”

“Tudtuk, hogy jók leszünk az esőben, Adrian ezt már korábban is bizonyította, és minden tökéletesen működött egészen az utolsó pillanatig” – folytatta Mallya, aki bevallotta, hogy miközben Sutil a törött hátsó felfüggesztéssel a box felé hajtott, könnyeivel küszködött.

“Majdnem sírtam, ahogy a többiek is. Rengeteg SMS-t, és telefonhívást kaptam az indiai támogatóktól, akik mind meghatottak voltak. Azonban az ilyen, és ehhez hasonló dolgok megtörténhetnek a motorsportban, ezt mondom mindenkinek. A Forma-1 nem lenne Forma-1, ha nem lenne olyan kiszámíthatatlan, mint amilyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!