Sutil siker, Hamilton bukás, Schumi botlás az első edzésen - F1VILÁG.HU

Sutil siker, Hamilton bukás, Schumi botlás az első edzésen

HIRDETÉS

Adrian Sutil diktálta a tempót a Német Nagydíj első edzésén, ahol vizes pálya fogadta a mezőnyt. A Force India pilótája mögött Massa, és Button végzett. Hamilton összetörte autóját, Schumacher pedig utolsó előtti lett.



Adrian Sutil szokásához híven kiválóan teljesített a vizes pályán, és egy fantasztikus gyorskört összerakva, több mint egy teljes másodpercet verve legközelebbi riválisára, megnyerte a péntek délelőtti szabadedzést Hockenheimben.

A kilencven perces edzésen többen is megpördültek és látogatást tettek a bukóterekben, ám kétségkívül Lewis Hamilton volt az, aki a legrosszabbul járt.

A McLaren brit pilótája ugyanis elvesztette autója felett az uralmát az intermediate gumikon, és a hármas kanyarban kicsúszott, majd átszágulva a kavicságyon, a gumifalba állt. Bár a becsapódás nem volt olyan vészes, az autó hátulja komolyan megrongálódott.

A wokingiak pedig igencsak aggódhatnak, hiszen az autónak ezen a területén végezték el a legtöbb újítást és fejlesztést, így félő, hogy ha olyan elemek sérültek, amikből még nem állítottak elő pótalkatrészeket, vissza kell térni a korábbi modellhez, de ez még csak feltételezés, és ez lenne a legrosszabb eset.

Massa nem kevesebb, mint öt alkalommal pördült meg, vagy hagyta el a pályát, ám végül a második helyre hozta be Ferrariját. A brazil pilóta azonban nem volt megelégedve az F10 kezelhetőségével.

Jenson Button egy késői gyorskörrel végül a harmadik helyre hozta be a még talpon maradt McLarent, de kezdetben, mikor még vizesebb volt a pálya, ő is sokat panaszkodott a rádión, hogy nehéz irányítani az MP4/25-ös modellt.

A reggeli esőzések után egyébként szinte állt a víz a burkolaton, ám idővel egyre jobban száradt fel a pálya, és ennek megfelelően egyre jobb köridők születtek.

Az első hármas mögött Rubens Barrichello (Williams), Vitaly Petrov (Renault), és Nico Rosberg (Mercedes) végzett.

Hirdetés

Sebastian Vettel utolsó mért körén javíthatott volna, ha nem kell lelassítania az egyik Lotus miatt, így végül csak a tizenegyedik pozícióban végzett honfitársa, a Virgin fantasztikusan teljesítő versenyzője, Timo Glock előtt.

Mark Webber a 14. lett, Fernando Alonso a 19., míg Michael Schumacher csak a 23.

Az időeredmények azonban egyáltalán nem mérvadóak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!