Friss hírek

Sutil szerint Hamilton emberileg egy nulla

Emberileg semmire sem tartja korábbi jó barátját, Lewis Hamiltont a Force India Forma-1-es csapatának versenyzője, Adrian Sutil.


Emberileg semmire sem tartja korábbi jó barátját, Lewis Hamiltont a Force India Forma-1-es csapatának versenyzője, Adrian Sutil.

A két pilóta remek kapcsolatot ápolt egymással egészen 2011 áprilisáig, amikor is Sutil érintett volt egy éjszakai bárban történt incidensben: a német versenyző egy törött pezsgőspohárral megsebesítette a Lotus F1-es csapatát tulajdonló Genii Capital ügyvezetőjét, Eric Luxot.

Hamilton szemtanúja volt a történteknek, ám úgy döntött, nem tanúskodik barátja mellett.

Miután Sutil tavaly nem versenyzett a Forma-1-ben, a felek könnyen elkerülték a személyes találkozást, idén azonban rendre összefutnak a paddockban – kettejük viszonya azonban továbbra sem rendeződött.

A Force India 30 esztendős pilótája a minap egy interjúban elárulta, a történtek óta egyszer sem ültek le beszélni Hamiltonnal, akit most már emberileg nem tart sokra.

„Bizonyos okok miatt soha nem keresett meg engem” – mondta a német versenyző a GP Week magazinnak.

„Mindig azt mondta, hogy barátok vagyunk, de hirtelen el akart tűnni, még a telefonszámát is megváltoztatta. Magyarországon is találkoztam vele a paddockban, mindig azt mondta, «igen, leülhetünk és megbeszélhetjük a dolgot», de soha nem érkezett meg. Szóval az efféle embereket én nem tartom sokra.”

„Sportemberként tisztelem őt, de azt gondolom, ami a személyét illeti, nem vagyunk egy súlycsoport, nekem pedig nincs szükségem arra, hogy az időmet pazaroljam az ilyen emberekre. Örülök, hogy rájöttem, milyen ember is ő valójában. Vannak jó barátaim, olyanok, akiktől tanulhatok, és ez a legfontosabb. Örülök, hogy kiderült a dolog – jobb később, mint soha.”

„Ami a pályán folyik, az munka, ő egy nagyszerű versenyző, de tényleg nem beszéltük meg a dolgokat azóta.”

Hamilton egyébként még Monacóban úgy nyilatkozott, megváltoztak a dolgok közte és Sutil között, ám tervezik, hogy összeülnek, és megbeszélik a történteket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!