Friss hírek

Sutil szerint nagyot léphet előre a Force India

Komoly előrelépést vár a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon a Force India versenyzője, Adrian Sutil.


Komoly előrelépést vár a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon a Force India versenyzője, Adrian Sutil.

A német pilóta számára nem alakult jól a vasárnapi verseny, hiszen a tizenkettedik helyről rajtolva tizenharmadik lett, így lecsúszott a pontszerzésről, ám nagyon reméli, hogy a fejlesztéseknek hála a következő versenyeken ismét a legjobb tíz közé verekedheti magát.

„Kipróbáltunk egy új első szárnyat pénteken, amit remélhetőleg bevetünk majd Barcelonában. Sok értékes adatot gyűjtöttünk” – nyilatkozta Sutil a Force India hivatalos weboldalának.

„Szombatra viszont a rendes autóra álltunk vissza, mivel jobb megoldás volt Isztambulban. Valójában tudtuk, hogy nehéz lesz ismét pontot szerezni. Az időmérő jól ment, a 12. pozíció nem volt túl rossz. A verseny előtt tudtuk, hogy szerencsés versenyben kell bíznunk – talán többen kiesnek előlünk, és így pontokat gyűjthetünk.”

„A versenyen nem voltak problémák vagy hibák a magam és a csapatom részéről, és az optimális taktikát választottuk, a tempó viszont nem volt meg. Valójában ez az oka annak, amiért pozíciót vesztettem és tizenharmadikként zártam, miután Kobayashi a mezőny végéről zárkózott fel!”

A 28 éves versenyző továbbá elmondta, a VJM04-es konstrukció megbízhatóságával teljes mértékben elégedett, hiszen eddig valamennyi versenyen célba tudott érni.

„A megbízhatósággal teljes mértékben elégedett vagyok. Minden versenyt befejeztem eddig. Most viszont további pontokra van szükségünk” – magyarázta Sutil, majd hozzátette, amennyiben minden a tervek szerint alakul, úgy csapata nagyot lép előre a következő versenyhétvégén.

„Barcelonát tekintve magabiztos vagyok, elég ígéretesnek tűnik a helyzet. Nagy lépést teszünk előre, ha összejönnek a dolgok, és ez az, amire most szükségünk van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!