Sutil szerint nem elég következetesek a versenybírók

Következetesebb büntetésekre volna szükség a Forma-1-ben, és el kellene kerülni az olyan „hülye” szankciókat, mint amilyennel Pastor Maldonadót sújtották a Belga Nagydíjon – ezt állítja Adrian Sutil, a Force India versenyzője.


Következetesebb büntetésekre volna szükség a Forma-1-ben, és el kellene kerülni az olyan „hülye” szankciókat, mint amilyennel Pastor Maldonadót sújtották a Belga Nagydíjon – ezt állítja Adrian Sutil, a Force India versenyzője.

Sutil az Olasz Nagydíj időmérő edzését követően három rajthelyes büntetést kapott, mivel a kvalifikáción akadályozta a Mercedes pilótáját, Lewis Hamiltont – noha a brit később elismerte, az incidensnek nem volt igazán jelentősége.

Noha elfogadja a büntetést, Sutil úgy érzi, a versenybírók túlságosan következetlenül járnak el a vitás esetekben.

„Szerintem csak példát akartak statuálni, hogy azt mondhassák, «következetesek vagyunk a büntetéseket illetően»” – mondta a német versenyző az AUTOSPORT-nak, amikor monzai büntetésével kapcsolatban kérdezték.

„De remélem, hogy a következő futamon, illetve a többi versenyen is világos büntetések lesznek a hasonló dolgokért.”

„Spában olyan szituációba kerültem, melyben három autó volt előttem, akik feltartottak, mégsem kaptak büntetést, még csak nem is vizsgálták a dolgot. Szóval rendben van, elfogadom a dolgot, de csak akkor, ha a stewardok minden versenyen hasonlóképp tesznek.”

„Minden versenyző ezt szeretné. Néha nem értjük a dolgokat – egyik szituációban nincs büntetés, máskor ugyanaz megtörténik, és óriási büntetést kapsz.”

Sutil kifejtette, a stewardok olykor olyan büntetéseket szabnak ki, melyek miatt a vétkes versenyző tulajdonképpen egyáltalán nem bűnhődik.

„Szerintem az a büntetés, amit Maldonado kapott, egy vicc” – fakadt ki a Force India versenyzője, utalva arra a büntetésre, amellyel a Williams venezuelai pilótáját sújtották a belgiumi baleset okozása miatt.

„Az incidens után amúgy is annyi volt a versenyének, utána pedig mit kapott? Egy áthajtásos büntetést? Rajtbüntetést érdemelt volna.”

„Mindannyian egy jobb sportot szeretnénk tisztább döntésekkel, ha pedig valaki valami rosszat csinál, akkor rendben van, megérdemli a büntetést.”

„A gond az, hogy néha vannak mondhatni hülye versenyzők. Egyszerűen nem rendelkeznek kellő intelligenciával, így miattuk világos szabályokra van szükség.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései