IMOLAGP

Sutil türelmesen vár decemberig

Adrian Sutil, a Force India német versenyzője elárulta, egyáltalán nem zavarja, hogy decemberig várnia kell, mire kiderül, hogy 2012-ben is maradhat-e jelenlegi munkaadójánál.


Adrian Sutil, a Force India német versenyzője elárulta, egyáltalán nem zavarja, hogy decemberig várnia kell, mire kiderül, hogy 2012-ben is maradhat-e jelenlegi munkaadójánál.

Sutilnak az idei év végéig szól a szerződése a Force Indiával, a csapat tulajdonosa, Vijay Mallya azonban korábban úgy nyilatkozott, várhatóan december közepén jelentik be, milyen versenyzőpárossal vágnak neki a jövő esztendőnek.

„Tavaly is nagyon hasonló volt a helyzet, de a versenyzők ilyenkor egy kicsit korábban megtudják a dolgot” – mondta Sutil az Autosportnak.

„Nem rossz dolog a szezon végéig várni, mert az egész nincs kimondva a szezon első fele után. Sokan megfordítják a dolgokat az idény második részében. Talán néhány alakulat meg akarja szerezni majd őket. Azt hiszem, olykor szokatlan, hogy a csapatok a szezon korai szakaszában leszerződtetik versenyzőiket, hiszen csak a szezon teljes egészét tekintve lehet átlagolni. Nekem semmi problémám ezzel.”

„Még csak az idény közepén járunk. Nem szeretnék beszélni erről, mert a Forma-1 egy rendkívül gyors üzlet. Egy jó eredmény, és hőssé válsz. Egy hiba, és padlóra kerülsz. Egyszerűen csak szeretném a tőlem telhető legjobbat nyújtani, aztán majd meglátjuk, mire megyek vele.”

Sutil mindazonáltal világossá tette, otthonosan érzi magát a Force Indiánál, mely csapathoz még 2006-ban csatlakozott, amikor az még Midland néven futott.

„Nagyon boldog vagyok itt” – fogalmazott a német tehetség.

„Hosszú ideje versenyzem ennél az alakulatnál, nagyon közel áll a szívemhez. Nagyszerű érzés, amikor sikereket érünk el, és amikor úgy alakul, hogy pontszerző helyekért harcolhatunk. Jó munkát végzünk jelenleg. Viszont még nem értünk a végére, javíthatunk önmagunkon és még jobbak lehetünk. Tavaly jó idényünk volt. Remélhetőleg elég idő –és verseny áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy csináljunk valamit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!