Sutil úgy érzi, gyorsabb volt Raikkönennél

A Force India német pilótája, Adrian Sutil úgy gondolja, hogy csak azért nem tudta megelőzni Kimi Raikkönent az Olasz Nagydíjon, mert ellenfele kiválóan használta az autójában lévő hibrid rendszert.

A Force India német pilótája, Adrian Sutil úgy gondolja, hogy csak azért nem tudta megelőzni Kimi Raikkönent az Olasz Nagydíjon, mert ellenfele kiválóan használta az autójában lévő hibrid rendszert.

Sutil az első sorból, a második helyről vágott neki a versenynek, de már a rajtnál pozíciót vesztett Raikkönennel szemben, aki mindvégig maga mögött tudta tartani, pedig a német pilóta hihetetlenül nagy nyomás alatt tartotta.

“Az egész versenyt egy vörös autó mögött töltöttem, szóval nagyon izgalmas volt” – mondta Sutil, aki végül lecsúszva a dobogóról, a negyedik lett.

“Kiváló versenyt teljesítettem, minden pillanata érdekes volt, de egy kicsit csalódott voltam, mikor a rajtnál a KERS-es autókkal futók megnyomták a gombot, és elmentek mellettem.”

“Egyszerűen képtelen voltam visszavenni a pozícióm, az egész versenyen beragadtam (Kimi) mögé. Úgy gondolom, hogy egy kicsivel gyorsabb voltam nála, de ez nem volt elég. Közel maradtam hozzá, és vártam, hogy hibát kövessen el, de kiváló munkát végzett, így nem tudtam megelőzni.”

“Természetesen a KERS nagyon sokat segített neki ebben a helyzetben, és igazából ennek is köszönheti, hogy sikerült maga mögött tartania, és felállnia a dobogóra.”

Sutil szemmel láthatóan nem akart leszakadni ellenfeléről, ugyanis bízott abban, hogy utolsó boxkiállása alkalmával – melyet egyszerre teljesítettek – sikerül annyi előnyre szert tennie, hogy pozíciót nyerjen.

Erre minden esélye megvolt, hiszen Raikkönen elrontotta kiállását – idő előtt lőtt ki a szerelők közül, amivel időt vesztett –, ám ő is hibázott, elvétette a féktávot a boxutcában, és kis híján elcsapta szerelőit.

“Ez volt az egyetlen esélyünk arra, hogy megelőzzem Kimit, mivel a pályán az nem sikerült, így nagyon keményen nyomtam a boxutcában” – magyarázta Sutil. “Későn fékeztem, mielőtt beálltam volna a szerelők közé, így nem tudták azonnal lecserélni a gumikat. Ennek ellenére is kiváló munkát végeztek, sajnálom, hogy elrontottam.”

A Force India visszatérője, Vitantonio Liuzzi számára csalódás volt a vasárnapi verseny, pedig minden esélye megvolt arra, hogy értékes pontokat szerezzen.

Az olasz pilóta – aki a Ferrarihoz távozó Giancarlo Fisichella megüresedett helyét vette át a csapatban – egy kiállásos stratégiájával előkelő helyen autózott, mikor egy mechanikai probléma miatt, idő előtt fel kellett adnia a küzdelmet.

“Végre ismét versenyzek, és a 100%-ot nyújtottam” – mondta. “Egyetlen hibát sem vétettünk, minden tökéletesen működött addig, remek pozícióban voltunk, de sajnos ilyen a versenyzés. Egy szokatlan problémám volt, a váltó elkezdett furcsa hangot adni, az autó elvesztette az erejét, így ki kellett állnom.”

“Ez a versenyzés. Bosszantó, mert eddig nem volt megbízhatósági problémánk, de a dolgok már csak így mennek. Azonban nem fogjuk feladni, nagyon keményen fogunk dolgozni a szezon hátralévő részében, hiszen sok pontot akarunk szerezni, amire szerintem minden esélyünk meglesz.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!