Sutilt nem aggasztja Hülkenberg tavalyi remeklése

A Sauber istálló újonnan szerződtetett versenyzője, Adrian Sutil elárulta, egyáltalán nem érez extra nyomást amiatt, hogy elődje, Nico Hülkenberg tavaly kiváló eredményeket ért el a svájci kiscsapat színeiben.


A Sauber istálló újonnan szerződtetett versenyzője, Adrian Sutil elárulta, egyáltalán nem érez extra nyomást amiatt, hogy elődje, Nico Hülkenberg tavaly kiváló eredményeket ért el a svájci kiscsapat színeiben.

Hülkenberg idén ismét a Force India színeiben versenyezhet majd, míg helyét Adrian Sutil veszi át a Saubernél – a két pilóta tehát mondhatni helyet cserélt egymással, így érdekes lesz majd látni, mire mennek a következő évadban.

Bár a 2013-as szezon meglehetősen csendesen indult a Sauber számára, a bajnokság második felében Hülkenberg valósággal szárnyalt.

Amikor Adrian Sutilt a minap arról faggatták, a német remeklése jelent-e valamiféle nyomást számára, így felelt: „Az biztos, hogy jó munkát végzett, de én nem úgy tekintek erre, mint valamiféle nyomásra.”

„Ha az ember el akar érni valamit az életben, mindig van rajta valamilyen nyomás. Versengést akarok, egyszerűen azért, mert szeretem.”

Sutil úgy véli, az, hogy a hinwili gárdához szerződött, minden bizonnyal jót tesz neki, hiszen teljes eddigi pályafutását egy csapatnál töltötte.

„Úgy gondolom, egy új csapat remek kihívást jelent számomra. Egy új lépés, és szükségem is volt rá, miután oly sok időt eltöltöttem ugyanannál az istállónál. Nagyon sok előnye van: közel van otthonomhoz, Svájchoz, beszélhetek itt németül, és az egyik legjobb szélcsatorna áll a csapat rendelkezésére, szóval bőven van potenciál.”

A Force India a 2014-es évadra mindkét versenyzőjét lecserélte, Hülkenberg csapattársa ugyanis idén Sergio Pérez lesz majd. Ez pedig azt jelenti, hogy Paul di Resta vélhetően nem folytathatja az F1-ben.

„Ő egy nagyon erős versenyző, élveztem vele a munkát, szóval kár, hogy nem lesz már itt – de ilyen gyorsan változnak a dolgok az F1-ben” – mondta Sutil korábbi csapattársáról.

„Mindenesetre még fiatal, lehet esélye arra, hogy visszatérjen az F1-be.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS