Friss hírek

Symonds: Alonso hisz a Renault feltámadásában

Fernando Alonso teljes mértékben hisz a Renault feltámadásában, különösen azután, hogy a francia alakulat rengeteget fejlődött a Spanyol Nagydíj óta, véli a gárda főmérnöke, Pat Symonds.

Fernando Alonso teljes mértékben hisz a Renault feltámadásában, különösen azután, hogy a francia alakulat rengeteget fejlődött a Spanyol Nagydíj óta, véli a gárda főmérnöke, Pat Symonds.

Alonso számára fantasztikusan kezdődött az év, a szezonnyitón – a nagyok botladozásainak köszönhetően – kis híján felállhatott a dobogóra, azonban az azt követő megmérettetéseken nem tudta felvenni a versenyt ellenfeleivel.

Visszatérve Európába, a Renault teljesítménye sokat javult az újításoknak köszönhetően, és Alonso is sokkal motiváltabban kezdi meg a versenyeket.

Hirdetés
 

“A szezon elején egy kicsit frusztrált volt, azonban rengeteget javultunk Barcelonában, és szerintem sokkal jobb lett az autó vezethetősége. Azt kell mondjam, ismét élvezi a versenyzést, és szerintem hisz abban, hogy sokat fog még fejlődni az autó teljesítménye” – mondta Symonds.

A Renault szakembere továbbá azt is elmondta, hogy csapata versenyről versenyre jobb teljesítményre lesz majd képes, jóllehet az elmúlt futamon a mechanikai problémák, és a balesetek miatt igen gyengén teljesítettek.

Az első hat versenyre visszatekintve, Symonds a következőket mondta: “A legpozitívabb dolog az, hogy megmutattuk, sikerült felgyorsítanunk a fejlesztéseket, és nagyobb ütemben tudtunk javulni, mint a többiek. Sikerült előrelépést elérnünk, és minden okunk megvan arra, hogy azt gondoljuk, a jövőben tovább tudunk javulni.”

“Nem azt mondom, hogy azonnal a pole pozíciókért, és a futamgyőzelmekért leszünk harcban, de azt gondolom, jó úton haladunk afelé, hogy túlszárnyaljuk legközelebbi ellenfeleinket, és közelebb kerüljünk a BMW-hez, és a McLarenhez a szezon következő részében.”

Alonso szintén izgatottan várja a hétvégi megmérettetést, miután nem sikerült pontokat szereznie Monacóban, ahol összeütközött Nick Heidfelddel a Grand Hotel visszafordítóban.

“Nem sikerült elérnünk azt az eredményt, amire normális körülmények között képesek lehettünk volna, így nagyon csalódott voltam” – mondta a spanyol versenyző visszatekintve a Monte-Carlói Nagydíjra.

“Mivel nem vagyunk harcban a bajnoki címért, mindent megtettünk annak érdekében, hogy jó eredmény születhessen, kockáztattunk is, de ez nem jött be. Azonban már alig várom, hogy a hétvégén ismét autóba ülhessek és megláthassam, mire vagyunk képesek Montrealban, ami egy teljesen más pálya.”

“A Spanyol Nagydíj óta folyamatosan fejlődünk, így Kanadában még jobbak leszünk. Mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy jól szerepeljünk Montrealban” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!