Friss hírek

Symonds áttörést hozhat a Marussiánál

Timo Glock arra számít, hogy a komoly múlttal rendelkező Pat Symonds visszatérése a Forma-1-be komoly löketet ad majd csapata számára a következő idényben.


Timo Glock arra számít, hogy a komoly múlttal rendelkező Pat Symonds visszatérése a Forma-1-be komoly löketet ad majd csapata számára a következő idényben.

A francia szakember, akit a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történtek miatt eltiltottak a motorsporttól, ugyanis beigazolódott, hogy tudott és aktívan részt vett abban, hogy Nelsinho Piquet szándékosan falnak csapja versenygépét azon a bizonyos éjszakai futamon, ezzel csapattársa, Fernando Alonso kezére játszva a győzelmet.

Hirdetés
 

Symonds azonban felmentést kapott, így jövőre részt vehet a versenyeken, méghozzá a Marussia színeiben, ahol tanácsadóként fog tevékenykedni.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy sokat kell fejlődnünk a pályán” – mondta Glock. „Úgy vélem, hogy nagyon sok terület van, ahol javulnunk kell. A mérnöki oldalon rengeteg a potenciál, és sokat kell fejlődnünk, ez nem vitás.”

„Ez nem azt jelenti, hogy rosszak vagyunk jelenleg, de ahhoz, hogy előrébb tudjunk kerülni, javulnunk kell.”

„Pat jelenléte a versenyeken pedig nagyon sokat segíthet, hiszen hatalmas tapasztalattal rendelkezik, a háttérből pedig kívülállóként tudja nézni a dolgokat így még eredményesebben tud közbeavatkozni, ha arra szükség van.”

„Bízom abban, hogy minél több versenyre ellátogat, és együtt tudunk fejlődni.”

Symonds kulcsszerepet játszott a Benettonnál és a Renault-nál, mikor Michael Schumacher és Fernando Alonso bajnoki címet szerzett, így Glock magabiztossága nem véletlen.

„Az új autó nem tűnik túl rossznak” – folytatta. „Eddig minden rendben van, a terveknek megfelelően haladunk, ami kiváló. A szélcsatorna munka következik, így van még időnk. Nagyon keményen dolgozunk, hogy a lehető legjobbak legyünk 2013-ban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Symonds áttörést hozhat a Marussiánál
Wolff: A szűk oldalszekrényeknek nem volt közük a gyenge teljesítményhez
Teljesen más lesz az Aston Martin 2023-as F1-es autója, mint az idei
Ma veheti át második vb-trófeáját Max Verstappen
Szakított kedvesével Charles Leclerc
2026-ban újra jelentősen megváltozhatnak az F1-es autók

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!