Symonds: Nincs pánik a Renault-nál - F1VILÁG.HU

Symonds: Nincs pánik a Renault-nál

HIRDETÉS

A Renault főmérnöke, Pat Symonds úgy gondolja, hogy csapata Valenciában mutatott igen gyenge teljesítménye nem egy újabb mélyrepülés kezdete.

A Renault főmérnöke, Pat Symonds úgy gondolja, hogy csapata Valenciában mutatott igen gyenge teljesítménye nem egy újabb mélyrepülés kezdete.

Azt követően, hogy a francia alakulat meggyőzően szerepelt a Német-, illetve Magyar Nagydíjon, jócskán lemaradt ellenfeleitől Valenciában.

Fernando Alonso és Nelsinho Piquet mindössze csak a 12., illetve a 16. helyre kvalifikálta magát a spanyol ringen, ahol az egykori világbajnok egy ütközést követően már az első körben kiesett, míg csapattársa csak a tizenegyedik helyen végzett.

Mindezek ellenére Symonds úgy gondolja, hogy csapata nem került ismét mélygödörbe, ugyanis meggyőződése, hogy teljesen másképp alakult volna a futam, ha Alonso nem ütközik forgalomba, és nem hibázik a szombati időmérőn Valenciában.

“A problémák forrása az időmérő edzés volt, ahol a várakozásokon alul teljesítettünk” – mondta a szakember. “Ha Fernandónak sikerült volna tiszta köröket futnia a második etapban, akkor biztos vagyok benne, hogy bekerültünk volna az utolsó körbe az időmérő edzésen.”

“Nem hiszem, hogy visszavágásról kellene beszélnünk, mert véleményem szerint elég erős a csomagunk ahhoz, hogy az első tízbe kerüljünk” – tette hozzá Symonds.

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso is osztja felettese véleményét, és elmondta, az Európa Nagydíjat minél előbb el kell felejteniük, és csakis a következő versenyekre kell koncentrálniuk, ahol ismét jól szerepelhetnek.

“Annak ellenére, hogy az Európa Nagydíj úgy alakult, hogy azt minél előbb el kell felejtenünk, céljaink továbbra sem változtak” – mondta a spanyol pilóta. “Biztos vagyok benne, hogy a csapat 100 százalékot belead, hogy elérjük céljainkat, és én is a maximumot fogom nyújtani, hogy jó eredményt érjek el és pontokat szerezzek.”

“A szezon elején nem voltunk könnyű helyzetben, azonban sokat fejlődtünk az elmúlt időben, és mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy továbbra is ezen az úton maradjunk” – tette hozzá Alonso.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!