Symonds: Tragikus lenne, ha Kimi elvesztené a vb-címet - F1VILÁG.HU

Symonds: Tragikus lenne, ha Kimi elvesztené a vb-címet

HIRDETÉS

A Renault főmérnöke, Pat Symonds szerint tragédia lenne a sportra nézve, ha Lewis Hamilton a bíróságon szerezné meg az idei világbajnoki címet. A franciák szakembere bízik benne, hogy az FIA megfelelő ítéletet hoz majd az ügyben.

A Renault főmérnöke, Pat Symonds szerint tragédia lenne a sportra nézve, ha Lewis Hamilton a bíróságon szerezné meg az idei világbajnoki címet. A franciák szakembere bízik benne, hogy az FIA megfelelő ítéletet hoz majd az ügyben.

Annak ellenére, hogy a Brazil Nagydíj után kiderült, a Williams és a BMW autóiban a megengedettnél hidegebb volt az üzemanyag hőmérséklete a vasárnapi versenyen, a sportfelügyelők bizonyíték hiányában úgy döntöttek, egyik csapatot sem büntetik meg.

A McLaren brit versenyzője, Lewis Hamilton a Williams színeiben versenyző Nico Rosberg, és a BMW duója, Robert Kubica, illetve Nick Heidfeld mögött a hetedik helyen ért célba a hétvégi futamon. Ha pedig az említett három pilótát kizárnák a versenyből, Hamilton felugorhatna a negyedik helyre, mellyel bezsebelhetné az idei világbajnoki címet. Éppen ezért fellebbezett a brit gárda vezetése.

“Ha a McLaren meg is nyeri az ügyet, nem az FIA feladata, hogy eldöntse, megkapja-e Hamilton az előtte végzők pontjait” – mondta a Renault főmérnöke. “Kizárhatják őket a versenyből, azonban ez nem jelenti azt, hogy a mögöttük végzők automatikusan előrébb kerülnek, és megkapják a pontjaikat.”

“Tragédia lenne a sportra nézve, ha egy ilyen sok balhéval tarkított szezon után a következő hónapban kiderülne, hogy más a Forma-1 idei világbajnoka. Bízom benne, hogy az FIA megfelelően fog eljárni az ügyben” – folytatta Symonds, aki a Ferrari elnökéhez, Luca di Montezemolóhoz hasonlóan, arra kéri az FIA-t, a jövőben változtasson vizsgálati módszerein.

A Renault szakembere továbbá azt is elmondta, valamilyen szinten együtt tud érezni a McLaren vezetésével, hiszen bár vitathatatlanul az MP4/22-es volt az idei szezon legütősebb versenygépe, semmit nem sikerült elérnie 2007-ben.

“Úgy gondolom, hogy ez nagyon lehangoló” – folytatta. “Mikor visszatekint valaki a 2007-es idényre, arra fog emlékezni, hogy hatalmas csata volt a Ferrari és a McLaren között, azonban az évkönyvekből csak ez derül majd ki, hogy nem teljesített valami fényesen a McLaren. Mindezek ellenére tisztelem a csapatot, és sajnálom, hogy trófea nélkül kellett befejeznie az évet.”

Arra a kérdésre, hogy vajon miért bukta el a bajnoki címet a McLaren az utolsó versenyeken, Symonds a következőket felelte: “Úgy gondolom, hogy az utolsó futamokon született néhány rossz döntés. Sok problémája volt a versenyzőknek, ami nagyban annak is volt köszönhető, hogy az idei évben borzalmasan sok vitába keveredtek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!