Symonds tudja, hogy min bukott el a Renault - F1VILÁG.HU

Symonds tudja, hogy min bukott el a Renault

HIRDETÉS

A Renault főmérnöke, Pat Symonds úgy gondolja, hogy csapata nem fog olyan egyszerűen kilábalni a problémákból, és az idei évben még biztosan nem érhet el komolyabb sikereket. A szakember viszont tudja, min csúsztak el.

A Renault főmérnöke, Pat Symonds úgy gondolja, hogy csapata nem fog olyan egyszerűen kilábalni a problémákból, és az idei évben még biztosan nem érhet el komolyabb sikereket. A szakember viszont tudja, min csúsztak el.

Azt követően, hogy borzalmasan teljesített a 2007-es idényben, a Renault még nem tudott talpra állni az idei évben, és igen messze van attól a szinttől, amely Fernando Alonso vezetéséve világbajnokká tette a 2005-ös, illetve a 2006-os idényben.

Symonds szerint jelenlegi gyenge szereplésük visszavezethető arra, hogy a tavalyi évben nem tudták megfelelően összehangolni a munkát a szélcsatornában, ami rengeteg energiájukat felemésztette.

“Megnevezhető egy terület, ami a leginkább meghatározza egy autó teljesítményét, és ez a terület nem más, mint az aerodinamika” – mondta Symonds. “Azonban a helyzet teljesen más, mint tavaly volt, és szerintem ezt ki is kell hangsúlyoznunk, ugyanis a tavalyi évben az aerodinamikai teljesítményünk messze nem volt olyan jó, mint amire számítottunk, mert komoly gondjaink voltak a szélcsatornában és az autón elvégzett munka összehangolásával.”

“Az idei évben a munka teljes összhangban van, így elégedettek vagyunk, bár még az aerodinamikai teljesítményünk nem olyan, mint amilyennek látni szeretnénk, ami szerintem nagyban köszönhető annak, hogy a tavalyi évben rengeteg időt elvesztettünk a problémák helyreállításával.”

“Mindent megtettünk annak érdekében, hogy teljesen készen álljunk az idei év kezdetére, azonban nem sikerült minden szükséges munkát elvégeznünk. Azt tudjuk most tenni, hogy megkétszerezzük erőforrásainkat, és keményen dolgozunk azon, hogy még több javulást érjünk el az aerodinamika terén.”

Symonds szerint csapata ismét harcba szállhat majd a pontszerző helyekért a hétvégi Bahreini Nagydíjon, ám tisztában van azzal, hogy mennyire szoros a középmezőny.

“Egy nagyon szoros bolyban vagyunk, amelyből bárki kikerülhet győztesként és vesztesként egyaránt” – folytatta. “Malajziában sikerült magunk mögött tartani ellenfeleinket, és bízom benne, hogy Bahreinben is ez lesz a helyzet, így a pontszerző helyek ismét elérhetőek lesznek. Nagyon szeretném, ha mindkét versenyzőnk bekerülne az időmérő utolsó körébe. Azonban tudom, hogy ez nem lesz könnyű.”

“Tisztában vagyunk azzal, hogy jelenleg nem állunk olyan szinten, mint az élcsapatok, viszont nagyon keményen dolgozunk, hogy csökkenteni tudjuk lemaradásunkat. Célunk a folyamatos pontszerzés jelen pillanatban, és futamról futamra szeretnénk előre haladni.”

“Egyelőre még magunk sem tudjuk, hol állunk, de az biztos, hogy a Ferrari, a McLaren, és a BMW mögött vagyunk. Nem lesz egyszerű bekerülni az időmérő utolsó etapjába, így a pontszerzésért is meg kell majd küzdenünk. Azonban az elmúlt két versenyen sikerült pontot szereznünk, és a hétvégén is ez lesz a célunk Bahreinben. Minden kínálkozó, elénk hulló lehetőséget meg kell ragadnunk, és minden egyes versenyen előrébb kell jutnunk” – tette hozzá a Renault főmérnöke.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!