Szakadó eső, piros zászló és Verstappen-elsőség Kanadában - F1VILÁG.HU

Szakadó eső, piros zászló és Verstappen-elsőség Kanadában

HIRDETÉS
Nehéz körülmények között zajlott le a Forma-1-es Kanadai Nagydíj utolsó szabadedzése, amelyen a Red Bull magára talált, Carlos Sainz pedig csúnyán összetörte a Ferrarit.
MONTMELO, SPAIN - JUNE 03: Max Verstappen of Red Bull Racing and The Netherlands  during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Catalunya on June 03, 2023 in Montmelo, Spain. (Photo by Peter Fox/Getty Images)

Ízelítőt adott az időjárás a ma este magyar idő szerint 22 órakor rajtoló időmérő edzésen várható körülményekről a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon, amelynek harmadik szabadedzését teljes mértékben az eső és a hideg uralta. A mezőnyt mindössze 17 °C-os aszfalt és jelentős mennyiségű eső várta a montreali vonalvezetésen, így a főszerepet természetesen az esőgumik kapták. A körülményekről sokat elárul, hogy a pénteki legjobb köridőhöz képest eleinte közel 15 másodperccel elmaradtak a versenyzők. Ám akármennyire is zuhogott az eső, a mért körök egyre javultak, így a mezőny többsége 15 perc elteltével már átmeneti esőgumikon is pályára merészkedett.

Kisebb konfliktus alakult ki két pilóta, Carlos Sainz és Alex Albon között, amikor a Ferrari versenyzője két alkalommal is ugyanabban a kanyarban akadályozta Albont, amire a thai idegesen reagált a rádióban. A felügyelők még vizsgálják az incidenst.

Nem sokkal később pont a spanyol pilóta miatt lengett a piros zászló, miután az autója a célegyenes végén túlkormányzottá vált, és előbb az orrával, majd a hátuljával is falnak ütközött. A Ferrari orrkúpja egy az egyben letört a helyéről, de megsérült a bal első futómű és a hátsó szárny is. A csapatnak három órája sem lesz teljesen menetkész állapotba hozni az SF-23-at.

A folytatás során Max Verstappen pokoli tempóra kapcsolt, a címvédő 15 perccel a vége előtt megfutotta az edzés legjobb, 1:23,106-os körét, amelyen az ismét felerősödő eső következtében már senki sem tudott javítani. A Ferrari egyébként ígéretesnek tűnik az utcai pályán, Charles Leclerc legjobb köre mindössze három tizedmásodperccel maradt el Verstappenétől.

A Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzésének végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!