Portugál Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Száműzik a hangyász orrkúpokat a Forma-1-ből

A Forma-1 vezetői megegyeztek abban, hogy változtatnak a technikai szabályokon a következő idénytől, hogy egyszer s mindenkorra száműzzék a csúf orrkúpokat a királykategóriából.


A Forma-1 vezetői megegyeztek abban, hogy változtatnak a technikai szabályokon a következő idénytől, hogy egyszer s mindenkorra száműzzék a csúf orrkúpokat a királykategóriából.

Az idei évtől, a biztonság javítása érdekében új technikai szabályok kerültek bevezetésre a Forma-1-ben, amik azt eredményezték, hogy a csapatok olyan orrkúpokat terveztek, amik a szabályoknak ugyan megfelelnek, de látványra borzalmasan néznek ki – habár sokan már megszokták őket.

Mindezek ellenére a sportág vezetői úgy döntöttek, hogy a jövő évtől száműzik a csúnya orrkúpokat a Forma-1-ből és ennek érdekében módosítják a szabályokat, így sem a legtöbbek által alkalmazott hangyász-féle, sem pedig a Lotus autóin látható villás orrkúp nem lesz engedélyezett.

Bár az orrkúp az első tengelytől legtávolabbi részének keresztmetszete nem változik, az ideinél is alacsonyabban kell majd ívelnie, továbbá a hegye nem lehet szélesebb, mint 140mm, tehát a csapatok vagy széles lapos, vagy magas keskenyebb, esetleg kerek orrkúpot használhatnak.

A Mercedes által jelenleg használt nagyon rövid orrkúp sem lesz engedélyezett jövőre.

Az új szabályozással a csapatoknak kisebb lesz a mozgásterük, azonban továbbra is láthatunk majd alacsony vagy magas, lapos vagy kerek orrkúpokat, így a mezőny képe változatos marad ebből a szempontból.

Egyesk úgy gondolják, hogy az új szabályokkal hasonló orrkúpokat láthatunk majd, mint amit a Ferrari használ idén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!